Girona

Un precedent que pot tancar totes les portes

Complicat. La UEFA denega el traspàs de Todibo del Niça al United pel mateix motiu que podrà fer-ho entre un club del City Football Group i el Girona

La UEFA va denegar al Manchester United el traspàs de Jean-Clair Todibo, procedent del Niça, al·legant que els dos clubs, que ja havien acordat una xifra de traspàs, comparteixen propietari –Ineos– i les regles de control de l’ens impedeixen que hi hagi qualsevol operació entre clubs amb un mateix propietari que disputin la mateixa competició europea. Aquest precedent és tot un avís per al Girona i el City, que ja saben que no podran acordar cap traspàs ni cessió entre jugadors del City Football Group ja que jugaran tots dos la Champions League, com el Niça i els red devils, que enguany competiran a l’Europa League compartint propietari.

Aquest moviment frustrat de mercat tanca, de retruc, qualsevol porta a la tornada al Girona de jugadors com Savinho o Yan Couto, els dos que tenien més possibilitats, així com altres perles ja aparaulades del CFG com l’argentí Claudio El Diablito Echeverri, comprat pel City però que actualment juga al River Plate. El fet de no disposar dels dos jugadors brasilers que enguany han tingut un gran rendiment a les ordres de Míchel, que fins i tot són internacionals absoluts amb el Brasil i disputaran la copa Amèrica, restarà potencial controlat per a la direcció esportiva gironina, que encara confia en un possible gir de guió tot i ser poc probable.

L’única via

Tot i que hi ha hermetisme en el club i tot el City Football Group sobre els passos que se seguiran finalment per complir amb els requisits de la UEFA arran de les normes contra la multipropietat, la idea que a través d’un fideïcomís es controli el paquet accionarial és la que impediria operacions entre clubs del grup. Ho permetria que el CFG vengués la totalitat de les seves accions a un altre inversor i no hi quedés rastre a l’entitat, després d’anys d’esforços una acció difícil de realitzar.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.