Els deures exigits
El Girona relleva els tres membres del consell d’administració que en formaven part via City
El club s’ha d’adaptar a les condicions de la UEFA per coincidir amb el club de Manchester en la Champions
La coincidència amb el Manchester City en la lliga de campions obliga el Girona a fer diversos moviments per esquivar els conflictes de multipropietat que la UEFA supervisa. Coincidint amb l’entrada de juliol i formalment de la nova temporada, la de l’estrena en la Champions, el club va fer ahir una junta general extraordinària per confirmar el primer pas, la sortida dels membres del consell d’administració que en formaven part per la seva connexió amb el City. El retoc en l’òrgan d’administració, però, és només un primer pas, menor al que ha de fer el club en la propietat, perquè el City Football Group ha de deixar de ser el màxim accionista, com ha estat fins ara, amb un 47% de les accions. I no només és menor el pas fet ahir, sinó també relatiu. Perquè, al cap i a la fi, el club ha substituït tres persones sense relació directa amb Girona per tres perfils que tampoc en tenen.
Se’n van John MacBeath, Simon Cliff i Ingo Bank. I entren Matthew Shayle, Edward Hall i Paul Hunston. És l’únic punt que tenia l’ordre del dia –més enllà de les formalitats– de la junta general extraordinària d’ahir, i de fet el club tampoc s’hi va esplaiar a l’hora de comunicar-ho: “La Junta Extraordinària d’Accionistes del Girona FC celebrada avui ha aprovat el nomenament de Matthew Shayle, Edward Hall i Paul Hunston com a nous vocals del Consell d’Administració. Substituiran John MacBeath, Simon Cliff i Ingo Bank, que han deixat el seu càrrec.”
El consell d’administració, presidit per Pere Guardiola, té com a vocals ara Marcelo Claure, Roger Solé i els tres nous consellers, amb Ricard Capdevila com a secretari.
La pèrdua dels consellers via City és l’efecte menys problemàtic de la nova dimensió en la qual ha entrat el Girona amb l’accés a la Champions i la coincidència amb l’equip que dirigeix Pep Guardiola. El club ja va haver d’informar la UEFA el mes passat dels canvis que faria, no només al consell sinó en l’accionariat, per rebaixar el percentatge d’accions del City. Hi havia diferents vies i, tot i que el club no l’ha detallat, tot està encaminat cap al fideïcomís, fórmula en què no és una venda, sinó una cessió. En aquest cas, la transmissió d’accions a una altra persona o entitat empresarial –autoritzada per la UEFA– amb l’encàrrec de conservar-les. El Girona també ha de ser independent en la gestió diària, amb la qual cosa els dos clubs han d’evitar la interrelació que mantenien en diversos departaments, que compartien informació, coneixements i experiències. Sense oblidar, és clar, l’efecte que el nou marc de relació tindrà en la dificultat de veure jugadors del City a Montilivi.
Adeu a Borja i benvinguda a Etihad
X.M.En el primer dia de la nova temporada, el Girona va donar la benvinguda a Etihad com a nou patrocinador principal, que precisament comparteix amb el Manchester City. El Girona també va aprofitar el canvi de temporada per confirmar l’adeu de Borja García, que se’n va havent acumulat 233 partits –cap aquest últim curs, frustrat per les lesions–en la LFP, superat només per Stuani i Juanpe. “La seva dedicació, talent i professionalitat han estat fonamentals per a l’equip, i el seu compromís ha deixat una empremta inesborrable en la història del Girona FC”, diu el club.
Notícies relacionades
Publicat a
Notícies
Dilluns,25 novembre 2024