Girona

Més joventut i talent

Gabriel Misehouy s’afegeix a Ladislav Krejcí i Abel Ruiz com a incorporacions per al nou curs

El jove futbolista neerlandès de 18 anys firma fins al juny del 2028 amb el Girona, on espera fer un pas endavant en la seva carrera

El Girona suma un jugador més a la causa. Dissabte es va encarrilar gairebé del tot l’acord, diumenge va arribar a la ciutat i ahir, a primera hora del matí, el fitxatge es va fer oficial. Gabriel Misehouy serà blanc-i-vermell les properes quatre temporades, fins al juny del 2028, després d’estampar ahir a Montilivi la firma al seu nou contracte. El mitjapunta neerlandès té 18 anys i arriba provinent de l’Ajax, on es va formar com a futbolista fins a debutar amb 17 anys en el futbol professional. A més, el jove futbolista té doble nacionalitat, perquè té arrels a Ghana, però ha competit ja amb la seva selecció natal dels Països Baixos, a la sub 17, la sub 18 i la sub 19.

El neerlandès és un dels grans talents del planter de l’Ajax, però el mes de gener passat va decidir no renovar amb el club d’Amsterdam i va quedar lliure per negociar amb qualsevol altre club. Això no obstant, el club el va castigar i des del gener que no ha jugat cap minut amb el filial a segona divisió neerlandesa. Des d’aleshores el Girona li va seguir la pista fins a fitxar-lo i fins i tot el Manchester City va estar atent als moviments del jugador.

Fitxar talent emergent és important avui dia, ja que t’obre un ventall molt gran a l’hora de tenir jugadors en propietat i poder fer-los explotar en una de les millors lligues del món. El jove futbolista s’adapta a diverses posicions ofensives, però sobretot es desenvolupa millor en la zona de mitja punta. Té arribada i capacitat per associar-se entre línies o de generar-se el seu propi xut; en termes generals, té una bona visió als darrers metres. Un exemple és la seva polivalència, que li permet jugar també de mig centre ofensiu, interior o, fins i tot, d’extrem.

Un neerlandès més

L’adaptació de Misehouy al Girona pot ser relativament més fàcil gràcies a la presència a la plantilla del seu compatriota Daley Blind, amb qui ja havia coincidit en alguns entrenaments i amistosos abans que el veterà defensa fes les maletes cap al Bayern el gener del 2023. A més, la intenció del Girona és afegir un altre neerlandès a la plantilla, i és que el club presentarà en les pròximes hores la quarta incorporació del curs, el migcampista de 27 anys Donny van de Beek, un dels jugadors determinants –al costat de De Ligt i De Jong– en l’Ajax que va arribar a les semifinals de la Champions el curs 2018/19. El Manchester United, que va pagar 44 milions d’euros el 2020 i el curs passat el va cedir a l’Eintracht, no compta amb ell després d’uns anys en què ha estat molt lluny del nivell i el Girona negocia un fitxatge que es podria acostar al milió d’euros més una quantitat important en variables en funció dels partits jugats i altres objectius. Avui al matí s’espera l’anunci oficial del Girona i el futbolista s’incorporarà amb la resta de l’equip a la Massana després de passar la revisió mèdica correctament.

EN PROPIETAT

Misehouy és una nova aposta del Girona per fitxar jugadors joves i amb projecció

ANUNCI IMMEDIAT

Van de Beek serà presentat avui i ja s’entrenarà amb la resta de l’equip a la Massana

LA FITXA

Gabriel Misehouy
Amsterdam (Països Baixos) 18/7/2005 (18 anys) Alçada: 1,73 m Posició: mitjapunta
Etapa de formació
OSV Amsterdam i Ajax
Etapa de sènior
2021/22
Ajax II (2a) 4 p.
2022/23
Ajax II (2a) 27 p., 4 g.
2023/24
Ajax II (2a) 13 p., 7 g.
2024/2025
Girona (1a) ?
Altres
- Internacional amb la selecció sub 17 (6 partits i 1 gol) i sub 19 (1 partit) dels Països Baixos - 9 partits disputats a la Youth League amb l’Ajax juvenil en les temporades 2021/22 i 2022/23 (4 gols)
Debuts
- 21/2/2022 a 2a divisió als Països Baixos
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)