Girona

D’altes capacitats

Donny van de Beek és el quart fitxatge del Girona per al curs 2024/25

El migcampista neerlandès, de 27 anys, vol recuperar les sensacions després de tres cursos sense protagonisme en el United, l’Everton i el Bayer Leverkusen

El Girona ha fet oficial la incorporació de Donny van de Beek, procedent del Manchester United, i s’ha convertit en el quart fitxatge de la nova temporada i el segon del dia. El migcampista neerlandès, de 27 anys, ha signat un contracte fins al 2028 amb el club blanc-i-vermell després de passar les proves mèdiques a la ciutat catalana.

Segons el periodista especialitzat en el mercat de fitxatges Fabrizio Romano, el Girona FC pagarà mig milió d’euros fixos i 4,5 milions més en variables assequibles. A més, hi ha unes altres variables més complicades que podrien elevar l’operació fins als 15 milions d’euros en total. Aquesta operació satisfà un desig llargament esperat de Quique Cárcel, que ja havia intentat incorporar Van de Beek durant el mercat d’hivern passat.

Van de Beek aporta una àmplia experiència en les millors lligues europees, incloent-hi la Premier League, la Bundesliga i l’Eredivisie, ja que ha jugat per a clubs com ara el Manchester United, l’Everton, l’Eintracht Frankfurt i l’Ajax. També ha disputat 27 partits en la Champions League, 19 a l’Europa League i ha representat la selecció absoluta dels Països Baixos en dinou partits i ha marcat tres dianes.

Amb ganes de començar

En les seves primeres declaracions com a jugador del Girona, Van de Beek va expressar la seva satisfacció pel fet d’arribar al club i competir en LaLiga: “Jugar en el Girona significa per a mi jugar en un gran club de futbol, amb grans fans i molt d’ambient. Quan veus jugar l’equip, és divertit de veure. Estic molt content d’estar aquí. He tingut molt bones converses amb la gent del club. Vaig veure molts partits de la temporada passada i van fer molt bon futbol, i la manera com volen jugar és bona per a mi. Em fa molta il·lusió començar amb l’equip.”

Pel que fa a la participació en la Champions League, Van de Beek va destacar l’oportunitat que representa per al club: “És un gran repte per a tot el club, i hem de gaudir d’aquests moments tots plegats. Abans jugava la Champions i era el millor escenari per jugar. En tinc moltes ganes.”

Descrivint el seu estil de joc, Van de Beek va dir: “Soc migcampista ofensiu. També puc jugar a la resta de posicions del mig del camp, però crec que el meu punt fort són les conduccions, el joc a l’àrea, marcar i donar assistències. També em vull implicar en el joc i en la pilota. Crec que aquestes coses són una de les meves qualitats. Així que espero ajudar l’equip; aquest és un dels meus reptes.”

Referint-se al seu passat, Van de Beek va recordar: “La meva inspiració va ser a l’acadèmia de l’Ajax, on vaig créixer, i quan era jove també era aficionat del club. Vaig veure els jugadors del primer equip i quan era petit anava tots els dies al camp de futbol a jugar, estava obsessionat, fins que un dia vaig aconseguir ser professional. Des d’aleshores ha estat divertit. La meva família ha tingut un gran impacte en la meva carrera, ara també els meus fills i la meva xicota. Quan era petit els meus pares em van ajudar moltíssim.” Finalment, Van de Beek va enviar un missatge als aficionats del Girona: “Que els vull veure a l’estadi com més aviat millor. Els he vist per la televisió i ha estat un entorn fantàstic. Tinc moltes ganes de jugar per a ells. Ho faré el millor possible.”

Objectiu: recuperar el to

Amb aquesta incorporació, el Girona fa un salt de qualitat en la seva plantilla, oferint un recanvi de nivell per Aleix. Malgrat tot, Van de Beek haurà d’adaptar-se al conjunt de Míchel i recuperar el to competitiu que ha perdut aquest any a Old Trafford sota les ordres de Ten Hag, que va perdre la seva confiança en les darreres temporades. A més a més, el neerlandès ha encadenat lesions i males sensacions, un autèntic còctel molotov en el món del futbol professional. Això no obstant, amb el talent i l’experiència que va demostrar durant la seva etapa en l’Ajax, s’espera que sigui un jugador clau per al Girona en els pròxims anys. Amb la seva arribada, els de Míchel reforcen encara més el seu mig del camp, un aspecte vital en la seva estratègia per a la temporada, especialment amb els desafiaments que comporta la seva participació en la Champions League i l’exigència que representarà estar en tres competicions. La direcció esportiva ho ha aconseguit i ara espera veure com el seu joc pot elevar l’equip a noves fites. Aquesta adquisició no només augmenta la qualitat de l’equip, sinó que també envia un missatge clar sobre les ambicions del Girona per consolidar-se com un competidor seriós tant a escala estatal com europea.

FITXATGE MEDIÀTIC

Ha jugat en les grans lligues de l’Eredevise, la Premier League i la Bundesliga

LES XIFRES INICIALS

El traspàs inicial és de 0,5 milions amb 4,5 milions en variables assequibles

MILLORAR EL TO

En els últims tres cursos, el jugador ha tingut una forta lesió i no ha pogut tenir continuïtat

LES NEGOCIACIONS

El Manchester United es reserva un tant per cent d’una futura venda del migcampista

LA FITXA

Donny van de Beek
Nijkerkerveen (Països Baixos) 18/4/1997 (27 anys) Alçada: 1,84 m Posició: migcampista ofensiu
Etapa de formació
Veensche Boys i Ajax
Etapa de sènior
2015/17
Jong Ajax (2a) 35 p., 8g.
2015/16
AFC Ajax (1a) 2 p.
2016/17
AFC Ajax (1a) 46 p., 8 g.
2017/18
AFC Ajax (1a) 38 p., 13 g.
2018/19
AFC Ajax (1a) 46 p., 12 g.
2019/20
AFC Ajax (1a) 30 p., 10 g.
2020/21
Man.United (1a) 36 p., 1 g.
2021/22
Man. United (1a) 14 p., 1 g.
2021/22
Everton (cedit, 1a)) 7 p, 1 g.
2022/23
Man. United (1a) 10 p.
2023/24
Man. United (1a) 2 p..
2023/24
Bayer L.. (cedit, 1a) 8 p.
2024/25
Girona (1a) ?..
Palmarès
- Campió de la lliga, copa i supercopa holandesa 18/19 - Campió de la copa anglesa 22/23
Altres
- Internacional amb la selecció dels Països Baixos (19 partits, 3 gols) -46 partits en competició europea (Champions i Europa)
Debuts
-17/11/2015 amb el primer equip de l’Ajax -14/11/2017 amb la selecció absoluta
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)