El Girona s’estrena empatant contra un gran Olot (1-1)

En un partit amb poc ritme, lògic i habitual en l’inici de la pretemporada, Albert Torras avança els olotins i Iker Almena signa les taules de seguida en la represa

El Girona 2024/25 s’ha estrenat aquesta tarda contra l’Olot al municipal olotí en el primer partit de la pretemporada per part dels dos equips, marcat pel ritme baix que hi ha hagut durant els noranta minuts. Poques conclusions, o gairebé cap, permet extreure el partit dels de Míchel, que ha servit per veure el debut de Gabriel Misehouy –Van de Beek i Krejci, els altres dos fitxatges que ja treballen amb el grup, no han jugat perquè no estan al cent per cent. Per la seva banda, l’Olot deixa unes grans sensacions després de poder plantar cara a tot un equip de Champions tot i l’evident falta de rodatge.

Com era de preveure en el primer partit de la pretemporada dels olotins i els gironins el partit ha començat sense gaire ritme. El domini del joc ha estat clarament del Girona, que també ha protagonitzat les primeres ocasions, però Stuani (9’) i Iván Martín (24’) no han acabat de posar a prova a Ballesté. En canvi, l’Olot ha tingut la millor ocasió en el minut 25, quan Yaya Sidibe ha rematat de cap i desviat per molt i molt poc una centrada de Terma. Uri Ayala, de cap, també ha posat a prova Gazzaniga en els millors minuts de l’Olot (30’), mentre que en el tram final de la primera part Stuani ha tingut dues ocasions més. En la segona, després d’una gran jugada del nou fitxatge Gabriel Misehouy, que ha deixat bons detalls, no ha arribat a rematar per poc a porteria buida quan ho tenia tot a favor.

En l’inici de la segona part, amb molts protagonistes nous per part dels dos equip, ha arribat el moviment al marcador. Primer s’ha avançat en el marcador l’Olot, quan en el minut 49 Pau Salvans ha fet la jugada per la banda dreta i ha assistit enrere a la frontal de l’àrea on Albert Torras ha engaltat un bon xut al primer toc que ha superat a Juan Carlos. L’alegria dels olotins ha durat ben poc, i és que només tres minuts després Iker Almena ha marcat l’1-1 (52’). El jugador del filial blanc-i-vermell ha rebut la passada a l’espai de Toni Villa, ha fet un molt bon control i ha picat l’esfèrica per sobre del porter. Després de l’intercanvi de cops el ritme ha tornat a baixar, però les arribades de perill les ha protagonitzat el Girona. De fet, en el minut 60 perfectament s’hauria pogut capgirar el marcador. I és que Minsu ha trobat Dovbyk dins l’àrea i l’ucraïnès, que podria haver xutat, ha preferit donar el gol fet a Toni Villa, però el murcià incomprensiblement no ha rematat bé a porteria buida i Jan Danés ha acabat blocant l’esfèrica. Iker Almena (68’) i Minsu (71’) també han buscat porteria en accions molt menys clares. En els últims minuts els olotins han notat més el desgast i als gironins els hi ha faltat tenir continuïtat per generar perill.