Girona

Mercat en ‘stand by’

Després de l’accelerada inicial amb quatre incorporacions, el Girona madura les opcions en les altres posicions on té clar que calen reforços

Sense ofertes irrebutjables, el club tampoc té cap sortida sobre la taula

La preparació per al Girona de la temporada 2024/25 avança i queda menys d’un mes perquè comenci la lliga, però encara hi ha molta feina a fer als despatxos per acabar de configurar la plantilla. El club ha treballat bé anticipant les incorporacions de Krejci, Misehouy i Van de Beek a l’inici de la pretemporada, a més de la d’Abel Ruiz, tot i que està convocat amb la selecció, però això ha estat només la meitat de la feina. A Míchel li falten peces per tenir un equip competitiu en la lliga i en la Champions, i tot sembla indicar que les arribades que falten es faran esperar. “El mercat està una mica aturat”, reconeixia el tècnic després del partit contra l’Olot, a la vegada que manifestava la seva confiança plena en la feina de Quique Cárcel.

Els reforços que el club tenia marcats com a prioritaris s’han fet o s’han complicat fins a ser gairebé inviables, i ara és el moment de regirar el mercat buscant les millors oportunitats possibles. Míchel vol jugadors del seu estil i que puguin respondre a l’exigència de jugar dimecres i divendres, i això demana temps per treballar en les negociacions amb les idees clares.

Tampoc hi ha, de moment, novetats en el capítol de sortides. Darrere d’Aleix Garcia s’esperaven ofertes importants per altres pilars del curs passat, però de moment no arriben propostes en ferm que s’acostin a la clàusula de rescissió i el club les entri a valorar. Ni per Dovbyk, tot i ser objecte de desig de molts clubs, sobretot de l’Atlético. És un moment de pausa, malgrat que el camí a seguir el club el té molt definit.

El guió marcat

El Girona té, ara mateix, 20 jugadors del primer equip, a banda dels joves Jastin, Artero, Joel Roca, Pau Víctor i Ureña, que no tenen el futur del tot definit. Dins d’aquest grup, però, hi ha els casos d’Ibra Kebé i Manu Vallejo, que sembla inviable que tinguin lloc en la plantilla, i el més normal és que se’ls busqui una sortida. Això deixaria cinc fitxes buides fins a arribar a les 23 que el Girona podrà inscriure a la llista A de la Champions, sempre que Arnau i Valery siguin els únics jugadors formats en el club amb fitxa del primer equip –si n’hi ha algun altre sortiria dels esmentats abans i no canviaria els números.

Per a aquests cinc llocs, les posicions a reforçar estan força clares. Míchel va deixar molt clar dimecres a Olot que fitxar un migcampista, un extrem i un lateral dret és una necessitat, així que són indiscutibles. A més, el club té la intenció clara de reforçar la posició de central, i fins i tot la voluntat és incorporar un porter que lluiti per la titularitat.

Una gestió complicada, que també dependrà d’alguna sortida que hi pugui haver, ja sigui d’un pes pesant de la plantilla o bé d’un jugador com Toni Villa, que pot tenir molt complicat disposar de minuts després de la greu lesió.

ELS CÀLCULS

Si el Girona troba sortida a Ibra Kebé i a Manu Vallejo podrà fer cinc fitxatges

TRES I DOS

L’extrem, el mig i el lateral dret són innegociables, i el central i el porter, un desig clar

Reforçar l’equip amb un central dret

L’objectiu principal a la defensa és, sense cap mena de dubte, Eric García. El futbolista es troba actualment concentrat amb la selecció olímpica a París i el Barça encara no ha decidit el seu futur després de la lesió d’Araujo. Míchel espera que el català repeteixi l’experiència aquest curs a Montilivi per reforçar la defensa dreta, amb David López i Juanpe aportant experiència. Tanmateix, el Girona està explorant el mercat i ja ha buscat i preguntat per altres perfils; un jove amb projecció d’un gran filial i un altre central que el curs passat va completar un bon any a primera. Amb el perfil esquerrà ben cobert, Blind, Krejci i, si cal, López, ara cal el central dret titular

Un extrem més amb profunditat

La incorporació de Gabriel Misehouy va ser la segona del nou curs. Un moviment que s’estava coent ja des del mes de gener amb el futbolista neerlandès de tan sols 18 anys. Una aposta del Girona, que es va avançar a un bon grapat de clubs europeus que volien fitxar la perla dels d’Amsterdam. Amb el fitxatge de Savinho pel Manchester City i la gran complicació per fitxar Couto després de la nova normativa de la UEFA, el Girona també té entre cella i cella incorporar un futbolista que pugui jugar als dos extrems. La idea de Míchel és poder tenir profunditat per les dues bandes, així com en tenia amb els dos brasilers. Segurament s’haurà d’invertir en aquesta figura.

La urgència per un substitut d’Aleix

És un dels temes que urgeixen més a Míchel i a la direcció esportiva, trobar un jugador del perfil d’Aleix Garcia, organitzador i distribuïdor. Després de la sortida del d’Ulldecona cap al Bayer Leverkusen, Quique Cárcel i el seu equip van passar a l’acció per trobar-li un relleu. Entre els noms que agraden més a la direcció esportiva hi ha el de Javi Guerra, del València; el conjunt xe ha rebut dues ofertes que no han convençut l’entitat. Amb la continuïtat bastant assegurada d’Oriol Romeu amb el Barça de Flick, el Girona també està pendent de reforçar la posició del pivot de caire més defensiu. Un dels noms que estaven sobre la taula era Renato Tapia, però no és cap prioritat.

El lateral dret és una prioritat

Ho va dir Míchel un cop va acabar l’amistós contra l’Olot: el club està buscant un lateral dret per doblar la posició. Ara mateix només hi ha Arnau Martínez, amb qui el curs passat Míchel no va comptar gaire. De fet, el madrileny ha jugat abans amb Eric Garcia de lateral, formant una sortida amb tres centrals, juntament amb David López i Blind. Couto també va ser un dels jugadors que van ocupar el lateral dret, però amb el tècnic de Vallecas ja és un extrem més. Ara és l’hora de trobar un lateral dret pur. A l’esquerra, es continuarà amb Miguel Gutiérrez, i la direcció esportiva i tècnica veuen la possibilitat que tant Blind com Valery puguin ocupar també aquesta posició.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)