Girona

L’espurna de l’estiu

Pretemporada. Iker Almena ha enlluernat en els dos primers partits amistosos i el Girona compta amb ell per ajudar a pujar el filial a 2a FEF

Iker Almena està sent una de les grans notes positives de l’estiu en clau blanc-i-vermella. Autor del primer gol contra l’Olot (1-1) amb una picadeta de qualitat per sobre del porter, dissabte va arrodonir la seva contribució individual durant l’estada a la Garrotxa assistint Manu Vallejo amb un toc subtil que va servir per marcar el tercer gol contra el Montpeller. I això que, a la primera part, el jugador nascut el 2004 ja havia filtrat una precisa passada en profunditat que Dovbyk no va saber aprofitar.

El desequilibrant futbolista de l’Hospitalet de Llobregat, que destaca per la tècnica, el driblatge i la seva conducció, va debutar amb el primer equip el curs 2023/24 en un partit de copa a Oriola. Al cap de set minuts, ja havia assistit Pablo Torre, i amb els 58 que va disputar en va tenir prou per ser el jugador que més ocasions de gol va generar (3). Una carta de presentació més que notable per a Almena en partit oficial, que ja havia enlluernat mesos abans, durant la pretemporada, de manera que el bon rendiment que ha tingut aquesta darrera setmana sorprèn entre poc i gens a Míchel i el cos tècnic.

L’extrem esquerrà juga habitualment a cama canviada, però ho pot fer també a cama natural gràcies a la seva capacitat tant per anar cap a dins com per arribar fins a la línia de fons. Almena també va veure porteria en l’amistós de fa un any al municipal d’Olot i va regalar a Savinho el seu primer gol amb la samarreta del Girona en un partit a la ciutat esportiva del Manchester City contra el Sheffield United, completant una jugada més aviat pròpia del brasiler. És per això que, el setembre del 2023, el Girona es va voler protegir de l’interès de clubs europeus com l’Ajax, el PSV, el Borussia Dortmund o el Bayer Leverkusen, i es va assegurar la seva continuïtat, renovant-lo fins al 30 de juny del 2026.

La direcció esportiva és plenament conscient de les qualitats d’Almena, un dels pocs futbolistes que han estat a l’altura en un curs gris per al filial. Només una lesió al final de la temporada el va apartar durant un mes dels terrenys de joc. Amb Sergi Mora a la banqueta, va marcar 6 gols en 30 jornades i es va fer un fart de combinar amb els companys i deixar enrere defenses rivals.

El seu cas és un exemple de les complicacions que implica tenir el segon equip a 3a FEF. No són pocs els clubs de categoria superior que temptegen Almena, a qui la cinquena divisió estatal li queda petita. No obstant això, el Girona, que el curs 2024/25 sí que apostarà de veritat per l’ascens, està disposat a fer un esforç per retenir el futbolista, de 20 anys, a qui vol convèncer perquè es quedi i ajudi el filial a pujar a 2a FEF, alhora que continuaria en la dinàmica del primer equip.

ENTONAT

Un gol i una assistència suma l’extrem en els dos primers amistosos

TEMPTEJAT

Tot i l’interès de diversos clubs, el Girona vol que es quedi per ajudar el filial a pujar
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)