Girona

Per començar de nou

Arnau Martínez torna amb una gran motivació després d’una temporada difícil en què va perdre la titularitat i la confiança de Míchel

Sense competència directa, el català busca reafirmar-se com a peça essencial del Girona

Arnau Martínez, el jove lateral català del Girona, afronta la temporada 2024/2025 amb una nova perspectiva després de superar el curs més difícil a títol personal i en l’àmbit professional. La temporada passada, marcada per les poques vacances i un estat físic curt reconegut pel mateix tècnic Míchel, va veure com Arnau perdia pes en l’esquema de l’equip. Aquesta temporada, però, es presenta com una oportunitat per redimir-se i reafirmar-se com a peça fonamental del Girona FC.

La temporada 2022/23 va ser notable per a Arnau, amb 33 partits disputats dels 38 possibles, 32 com a titular, va acumular 2.735 minuts de joc. La seva presència constant al terreny de joc reflectia la confiança que l’equip tècnic dipositava en ell. Tanmateix, el curs següent, 2023/2024, les circumstàncies van canviar dràsticament. Amb només 21 partits jugats, 14 com a titular, i un total de 1.240 minuts, Arnau va veure com la seva participació es reduïa a menys de la meitat respecte a l’any anterior. Jugadors com ara Eric Garcia i Couto van passar davant seu, i van dificultar la seva consolidació en un equip que rutllava a la perfecció i va aconseguir competir durant bona part de la lliga contra el Madrid i el Barça en les primeres posicions. Un fet històric.

Per avançar feina

Una de les causes principals d’aquest descens en el rendiment va ser la seva incorporació tardana a la pretemporada. Després de participar en l’Eurocopa sub 21 l’estiu del 2023, Arnau es va unir al grup unes setmanes més tard, fet que va afectar la seva preparació física i tàctica. Això, sumat a la competència interna, va fer que Arnau es trobés en una situació desavantatjosa des del principi. Míchel, l’entrenador del Girona, va reconèixer que el jugador no estava en el seu millor estat físic, fet que es va reflectir en les seves prestacions al camp.

Aquest estiu, Arnau ha realitzat un treball específic per millorar el seu estat físic i arribar en plenes condicions a la pretemporada. Aquesta vegada, el jove futbolista ha pogut començar des del primer dia amb el grup, a diferència de l’any passat, i ha tingut unes vacances. Aquesta continuïtat des de l’inici de la pretemporada és clau per recuperar la seva millor versió i guanyar-se la confiança de l’entrenador. A més, Arnau ha dut a terme un programa de preparació física individualitzat per assegurar-se que està en la millor forma possible per afrontar els reptes de la temporada.

La situació actual al lateral dret és favorable per a Arnau. Eric Garcia està fent la pretemporada amb Flick en el Barça i Couto, de moment, segueix amb el Manchester City. Tot i que no es descarta un possible préstec de Couto al Girona, les possibilitats són complicades. En aquest context, Arnau té l’oportunitat de consolidar-se sense una competència directa. La seva versatilitat, que li permet jugar tant de lateral dret com de pivot, és un valor afegit que pot resultar decisiu en els plans de Míchel.

La presència d’Arnau en el primer equip és un testimoni del bon treball fet en les categories inferiors del Girona, en què s’ha format com a jugador. Abans de concloure la temporada, es va relacionar el jugador a diferents clubs que van mostrar-se interessats per fitxar-lo, entre els quals l’Atlético de Madrid. Això no obstant, el club li ha ofert una renovació de contracte amb condicions millorades, reconeixent la seva vàlua tant dins com fora del camp. Aquesta proposta de renovació, que inclou un augment salarial, demostra la confiança del club en el seu potencial i la seva importància estratègica per al futur. Quique Cárcel va dir això en el Tot rodó de TV Girona fa uns quants mesos: “És una situació complicada. Realment no és fàcil perquè ara ell no està jugant, i quan un no juga no està en el seu millor moment per prendre decisions. És un jugador que és de la casa, per qui el club ha apostat i ho segueix fent. A nosaltres ens agradaria que continués, però també hi ha una altra part, i ell ha de prendre decisions sobre què vol fer amb la seva carrera esportiva. Cal prendre la decisió de si aquest estiu el renovem o si haurem de buscar una venda, perquè realment serà complicat tenir un jugador jove que acaba contracte.” El club va exercir la seva pressió de manera indirecta cap al jugador que la seva prioritat és continuar en el Girona.

Jugador de formació

La progressió d’Arnau és essencial per mantenir el nivell de qualitat dels jugadors formats en el club i per complir amb els requisits de la UEFA sobre la presència de jugadors de formació local. La seva trajectòria és un exemple del compromís del Girona FC amb el desenvolupament de joves talents i la seva integració en el primer equip. Mantenir-lo en l’equip també serà important per complir els requisits que la UEFA marca sobre la presència en el primer equip de jugadors de formació local. Això no només assegura la conformitat amb les normatives, sinó que també envia un missatge positiu als altres joves jugadors del planter sobre les oportunitats que poden tenir si treballen intensament.

Arnau Martínez afronta una temporada crucial per a la seva carrera en el Girona. Després d’un any difícil, ha treballat molt aquest estiu per tornar al seu millor nivell. Sense encara una competència directa al lateral dret i amb una proposta de renovació sobre la taula, Arnau té l’oportunitat de demostrar la seva vàlua i consolidar-se com a peça clau en l’esquema de Míchel. Sense anar més lluny, en el darrer amistós contra el Montpeller a les instal·lacions de Torremirona, es va poder tornar a veure el futbolista jugant en la posició de pivot, una prova més que el tècnic madrileny vol contemplar per la temporada. Amb 65 minuts disputats, Arnau sap que haurà de treballar i aprofitar totes les oportunitats que se li presentin en una temporada en què hi haurà molts més minuts per repartir.

11

El passat curs, el català només va disputar 14 partits de titular i 1.240 minuts

El lateral dret, una prioritat en el mercat

El Girona sap que s’ha de moure ràpid i bé en el mercat d’estiu de fitxatges, tot i que no té gaire marge per arribar a les 23 fitxes de la Llista A de la UEFA. Entre les posicions que s’han de reforçar, una de les més clares és la de lateral dret, que podria combinar, també, amb la del central dret. En aquest perfil, el curs passat hi havia Arnau i Couto, tot i que al final cap dels dos va jugar en aquest posició, ja que Eric Garcia es va apoderar de la banda, com a central obert. Aquest curs, però, i amb l’exigència del calendari pels partits de la Champions, el Girona sap que no pot deixar la banda dreta sense recanvis i el club buscarà incorporar-hi un jugador que pugui garantir la competència a Arnau, que, si res canvia, partirà de titular.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)