Girona

Empat per sumar sensacions

El Girona empata a zero contra l’Espanyol a Torremirona en un matx marcat per la forta calor i el cansament físic dels dos equips

Els periquitos van estar millor en el primer temps, però el Girona va acabar més bé el matx

Espanyol 0 Girona 0

ESPANYOL:Pacheco (Fortuño, 46’), Català (Sergi Gómez, 46’), Calero (Forns, 46’ (Brian Oliván, 75’)), Cabrera (Romero, 46’), Tejero (El Hilali, 46’), Aguado (Pol Lozano, 46’ (Roger, 75’)), Gragera (Lazo, 46’), Pere Milla (Salvi, 46’), Javi Hernández (Jofre Carreras, 46’), Antoniu Roca (Bauza, 46’) i Svensson (Omar Sadiq, 46’ (Gastón, 75’)).GIRONA:Juan Carlos, Antal (Selvi, 46’), David López, Juanpe (Francés, 46’), Valery (Toni Villa, 65’), Iván Martín, Arnau, Van de Beek (Misehouy, 46’), Almena (Joel Roca, 70’), Portu i Stuani (Minsu, 65’).GOLS:-ÀRBITRE:Bergaja Ruz.T.G.:Antal i Pol Lozano.T.V.:cap.PÚBLIC:Partit disputat a porta tancada a les instal·lacions de Torremirona (Navata).

Nou empat, el tercer en els tres partits amistosos que ha disputat ja el Girona en la pretemporada. Aquesta vegada, els de Míchel van firmar les taules a zero contra l’Espanyol, un dels tres clubs catalans que competirà a la màxima categoria aquesta campanya, que tot just disputava el primer test de preparació després d’haver acabat tardíssim el curs anterior per la disputa del play-off d’ascens a primera. De fet, la primera part va ser de color blanc-i-blau amb un llançament d’Aguado a passada de Svensson (10’) o un xut del jugador del planter creuat per damunt del travesser (30’). En la segona part, el Girona va millorar i el nou equip de l’Espanyol –Manolo González va canviar els onze jugadors– no va carburar tan bé. Ho va aprofitar el conjunt dirigit per Míchel per guanyar terreny i fer un gol a través de Stuani, això sí, en fora de joc (52’) i disposar de més arribades a través de Portu o Toni Villa. En definitiva, un partit que va servir als dos tècnics per veure l’evolució dels seus jugadors i als mateixos futbolistes augmentar la càrrega a les cames en plena pretemporada i una calor sufocant que superava els trenta graus.

El matx va començar amb l’Espanyol més ben situat i fent circular l’esfèrica amb més velocitat. Aguado, Tejero, Javi Hernández i Svensson van començar entonats i, de fet, entre Aguado i Svensson va néixer la millor ocasió dels periquitos en tot l’enfrontament, abans del primer quart d’hora, quan l’extrem d’arrels sueques va cedir a la frontal on arribava el migcampista, que no s’ho va pensar i va estimbar un bon xut al travesser de la porteria defensada per Juan Carlos. En el 30’, també Svensson va xutar massa creuat per damunt del travesser després de connectar amb Tejero, actiu des del lateral dret, en el que van ser les dues grans ocasions d’un primer acte en el qual el Girona va xutar un parell de vegades a porteria però amb timidesa i sense crear perill a Pacheco.

El Girona, de menys a més

En la segona part, Manolo González va canviar tot el seu equip, de nou reforçat amb diversos jugadors del filial, però tot i intentar sortir intens amb Jofre Carreras vertical des de la dreta –va provar de deixar assegut Selvi a prop de la porteria però el de la Terra Alta va respondre molt bé–, va ser el Girona qui es va mostrar més precís amb la pilota i consistent. I és que els gironins van perforar la porteria de Fortuño però la gran acció individual que havia fet Iker Almena va acabar en fora de joc de Portu, que ja dins de l’àrea va cedir a Stuani per marcar a pler (52’). Portu, ho va intentar tot amb desmarcatges, xuts i intents de combinació com la que va fer amb Toni Villa. L’acció va acabar amb un xut al pal llarg de l’extrem que va obligar Fortuño a enviar a córner amb una intervenció salvadora (77’). Va ser la penúltima d’un equip gironí que no va patir en defensa i que en atac encara va disposar d’una nova aproximació de Portu a una bona passada filtrada d’Arnau Martínez. El de Beniel, però, no va poder rematar bé (82’), un últim intent en un partit per continuar sumant sensacions com a bloc i polir els nous conceptes.

EL TERCER

El Girona torna a empatar, aquesta vegada generant menys perill en la faceta ofensiva

SENSE PATIMENT

Només un xut d’Aguado al travesser va fer patir la defensa blanc-i-vermella

Debuts de Van de Beek i Francés

El partit va deixar dues notes positives amb els debuts de Donny van de Beek, que ja ha deixat els problemes físics que li van impedir participar en els dos primers partits amistosos contra l’Olot i el Montpeller, i d’Alejandro Francés, que sense fer cap entrenament amb els seus nous companys ja es va equipar per jugar tota la segona part. El neerlandès va jugar els primers 45 minuts i ho va fer a la mitjapunta, al davant d’un doble pivot format per Arnau Martínez i Iván Martín. Tot i mostrar algun detall amb una assistència amb l’esperó que va acabar amb un xut tímid a les mans de Pacheco, l’ex del Manchester United va demostrar no tenir ritme i estar encara perdut en els esquemes de Míchel Sánchez. En el segon acte, Francés va mostrar-se expeditiu i ben col·locat. L’aragonès va trencar línies amb alguna conducció meritòria i, fins i tot, provant un xut que va marxar desviat ja des de la frontal. Els dos debutants necessitaran temps per aprendre els mecanismes de Michel.

Cinc jugadors juguen 90 minuts i Joel Roca torna a equipar-se

Tot i que tenia un ampli reguitzell de jugadors a la banqueta, entre ells el seu fill Miguel Ángel –també Manu Vallejo, Papa, Carles Garrido, Enric García i Sarasa–, Míchel no va utilitzar tots els recursos i només va fer sis canvis, per tant, fins a cinc futbolistes van acumular els 90 minuts a les cames. El porter Juan Carlos, que no va tenir gaire feina, David López, el doble pivot format per Arnau Martínez i Iván Martín, i també Portu, van ser els qui més minuts van acumular i tots ells a bon nivell. Un dels jugadors que van sortir des de la banqueta va ser Joel Roca. El de Camprodon va sortir en el minut 70 en el lloc d’Iker Almena després de poc més d’un any sense poder jugar un partit per culpa d’una greu lesió al genoll que l’ha mantingut massa temps allunyat dels terrenys de joc. Després d’un any en blanc, Joel Roca torna a sentir-se i podria sortir cedit per progressar.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)