Molt de marge de millora

El Girona conclou una pretemporada irregular, marcada per les mancances defensives i la falta de ritme dels jugadors

Míchel ha utilitzat 31 jugadors, 5 del filial, i l’equip només ha anotat 8 gols en una pretemporada lluny del nivell esperat

El Girona ha completat una pretemporada amb un rendiment molt desigual, en què les estadístiques posen en relleu una preparació complicada. Míchel ha fet servir 31 jugadors en els set partits disputats, amb un repartiment de minuts marcat per lesions i rotacions. Arnau Martínez i Iván Martín han estat els pilars de l’equip, sumant més temps sobre el terreny de joc que la resta. Tanmateix, la manca de contundència ofensiva i els problemes defensius han deixat un balanç que no inspira confiança de cara a la nova temporada.

El Girona ha conclòs una pretemporada amb sensacions agredolces i resultats que disten molt dels de l’estiu passat, en què va acabar invicte. Aquest any, el balanç és més preocupant, tant pels resultats com per les sensacions sobre el terreny de joc. El primer partit, disputat el 17 de juliol al Municipal d’Olot, va acabar amb un empat a zero. Tot i que va ser un partit d’intensitat física, l’equip de Míchel va mostrar moltes mancances, sobretot per la falta de ritme dels jugadors que tornaven de les seves respectives seleccions després de l’Eurocopa.

El segon partit, contra el Montpeller a la Vall d’en Bas, va acabar amb un altre empat, aquest cop a 3. Dovbyk, amb dos gols, va ser la nota positiva del partit i Manu Vallejo, ja gairebé fora del Girona, va sumar la tercera diana. La presència de Ladislav Krejci, que va jugar 45 minuts, va aportar solidesa al joc aeri del conjunt gironí.

En la tercera setmana, el Girona va empatar a zero contra l’Espanyol a Torremirona, en un partit en què l’equip va mostrar moltes dificultats per generar ocasions. La calor i el cansament acumulat van ser factors que van limitar el rendiment dels jugadors. Però el punt més baix de la pretemporada va arribar contra el Tolosa, amb una derrota contundent per 0-4. El partit es va complicar després de l’expulsió de Gazzaniga just abans del descans, i els francesos van dominar completament. Tot i la derrota, aquest partit va significar el debut de Donny van de Beek i Bryan Gil amb la samarreta del Girona, mentre que Blind i Yangel Herrera van tenir els seus primers minuts després de les vacances.

De dalt a baix

El millor moment de la pretemporada va arribar a Castel di Sangro, on el Girona va aconseguir la seva única victòria, contra el Nàpols, per 0-2. Els catalans van mostrar una imatge molt seriosa, amb gols de Van de Beek i Toni Villa. Però l’eufòria d’aquesta victòria es va esfumar ràpidament en el següent partit, al Saint James Park contra el Newcastle, on el Girona va patir una derrota dolorosa per 4-2. Els errors defensius i la superioritat física dels anglesos van fer que el partit estigués pràcticament decidit al minut 16. L’últim partit de la pretemporada, contra el Bournemouth, va mostrar certes millores, però també va evidenciar que l’equip encara té dificultats per sortir amb la pilota jugada des del darrere i per ajustar les seves línies defensives. Míchel va acabar el partit visiblement preocupat.

Les estadístiques

En termes estadístics, Arnau Martínez (494 minuts) i Iván Martín (497 minuts) han estat els jugadors més utilitzats per Míchel. A més, Iker Almena, que ha estat la gran revelació d’aquesta pretemporada, i Antal han disputat minuts en els set partits. Dovbyk ha estat el màxim golejador de la pretemporada amb 2 dianes, mentre que Stuani, Vallejo, Almena, Villa, Van de Beek i Joel Roca han completat els 8 gols anotats per l’equip, una xifra molt inferior a la del curs passat, quan es van marcar 17 gols en els mateixos partits.

En total, Míchel ha utilitzat 31 jugadors durant la pretemporada, però el repartiment de minuts ha estat desigual a causa de les lesions i les malalties víriques que han afectat la plantilla en les últimes setmanes. El tercer porter, Sergi Puig, no ha disputat cap minut, mentre que diversos jugadors del filial, com ara Almena, Antal, Minsu, Selvi i Comas, han tingut l’oportunitat de sumar minuts amb el primer equip.

Amb la temporada a punt de començar, les incerteses són moltes, i el Girona haurà de treballar de valent per revertir les mancances que han sorgit durant aquests partits de preparació.

PREOCUPACIÓ

Míchel expressa la seva inquietud pel fet de no poder treballar amb tot l’equip al complet

FRÀGILS EN DEFENSA

L’equip ha rebut 15 gols en 7 partits, posant en evidència una defensa molt tova

REVELACIÓ D’ESTIU

Un cop més, Iker Almena ha estat un dels jugadors més destacats, amb gol i minuts