Girona

Forats que cal omplir

El Girona ha d’accelerar al més aviat possible les arribades per tal que Míchel pugui disposar de les peces requerides

Falten per arribar un porter, un lateral dret, un mig, un o dos extrems i un ariet, que seria Bojan Miovski

El Girona afronta en un mar de dubtes els tres últims dies abans no iniciï la competició oficial, amb la seva visita al Benito Villamarín contra el Betis (dijous a les 21.30 h). Tant pel que fa a nivell estrictament esportiu, amb una pretemporada plena d’entrebancs, baixes i un joc pobre, molt lluny del que va meravellar –tampoc passa res, perquè el marge de millora és alt–, però també a nivell de despatxos, en què s’han de tancar pel cap baix entre cinc o sis entrades a més d’alguna sortida. Si bé el club gironí ja ha anunciat set arribades –Krejci, Abel Ruiz, Van de Beek, Misehouy, Bryan Gil, Alejandro Francés i Oriol Romeu–, la pèrdua de futbolistes vitals en els plantejaments de Míchel i en la idea i filosofia de joc del de Vallecas han fet fer un pas enrere a tot el bloc, que a més no s’ha pogut entrenar mai junt per tal d’absorbir els nous conceptes i establir les famoses noves relacions entre ells.

El Girona s’ha de reforçar amb un lateral dret que supleixi les sortides de Yan Couto i d’Eric Garcia, que va actuar en moltes ocasions des d’aquest perfil o com a tercer central en sortida de pilota. Ara per ara, Arnau és l’únic inquilí de la posició i segurament és un dels pocs jugadors que se salven de la mala pretemporada. El de Premià de Dalt ha fet el paper d’incrustar-se entre els interiors i ha completat bones actuacions camí de renovar el contracte amb el club tot i l’interès d’equips europeus. La posició al mig del camp també s’ha de reforçar amb un futbolista que tingui un radi d’acció gran, potència i cames –el somni o desig continua sent Javi Guerra–; també un porter de perfil jove que competeixi amb Paulo Gazzaniga –no es descarta una cessió–, i un o dos extrems.

Pel que fa als jugadors de banda, el conjunt blanc-i-vermell busca un futbolista vertical i diferencial i, si es dona el cas i hi ha espai i recursos, un que es pugui desenvolupar a la mitjapunta. Aquestes operacions són clau per a Míchel, que sap que ha perdut la profunditat de Savinho i de Yan Couto, tot i que encara compta amb Viktor Tsygankov i Bryan Gil, que ha arribat, per l’esquerra, que poden aportar aquest dinamisme. Si acaben arribant dos extrems, el perjudicat seria Toni Villa, qui tot just ahir va passar a tenir dorsal en el llista de jugadors de LaLiga i hauria de buscar-se un nou club –acaba contracte el juny vinent–, un cas similar i ja sabut com el de Manu Vallejo, amb pretendents a segona però encallat en la sortida i desaparegut dels plans de partit des del Montpeller.

La davantera és l’altra demarcació a reforçar, però ja té el nom de Bojan Miovski, que enfila el camí des de l’Aberdeen, tota una aposta de la direcció esportiva pel perfil i no pas perquè sigui contrastat i tingui experiència en la màxima competició.

En resum, molta feina per fer en tots els sentits, però desgraciadament no pas una situació nova ni per al club ni per Míchel. I és que, en el retorn a primera, el curs 2022/23, els gironins es van presentar a Mestalla, un 14 d’agost, amb Juan Carlos com a únic porter de la primera plantilla, sis futbolistes del filial a la convocatòria i sense jugadors que acabarien sent clau que encara havien d’arribar com Oriol Romeu o Gazzaniga, o d’altres també clau però lesionats com Iván Martín i Borja García. Amb la lliga en joc van acabar arribant Javi Hernández, Reinier Jesus i en l’últim dia de mercat Romeu i Gazzaniga, a més de Fuidias, Toni Villa i Manu Vallejo, aquests dos ara més fora que dins del club.

NEGUITS

Tot i que hi podia comptar, Míchel ha mostrat la seva preocupació sobre el nivell actual

EXTREM-MITJAPUNTA

El club s’ha de reforçar en cinc posicions i vol un extrem més versàtil

PRECEDENTS

El Girona que tornava a primera el 2022/23 ja va tenir una estrena de circumstàncies

Miguel Gutiérrez i Abel Ruiz, dos efectius més a punt per contrarestar el maleït procés víric

No tot són maldecaps o notícies negatives en forma de lesió o infecció vírica en la plantilla. Durant la sessió matinal que la plantilla dirigida per Míchel Sánchez va fer ahir a La Massana, a Vilablareix, el tècnic de Vallecas va poder comprovar com Miguel Gutiérrez i Abel Ruiz ja s’han incorporat al grup en plenes facultats físiques per ajudar immediatament l’equip si així ho requereix l’entrenador. Tot fa pensar que, davant les baixes, els dos entrin a la llista de convocats i, fins i tot, Miguel tingui molts números de ser titular. A falta d’un lateral esquerre pur per substituir-lo, el madrileny arriba a l’equip sense haver estat un habitual en els onzes de la selecció espanyola olímpica, fresc de cames i ja amb els conceptes de Míchel apresos i assimilats. L’altra cara serà Abel Ruiz, que tot just va completar el primer entrenament en el seu nou club des que va fitxar procedent de l’Sporting de Braga. El davanter sí que ha estat fix i capità de l’equip estatal, però podria ajudar si Portu no ha superat 100% el procés víric que ha travessat juntament amb, Tsygankov, Toni Villa i Valery –Van de Beek també sembla recuperat–. Amb el dubte de Portu i amb Miovski encara per fer-se oficial, Stuani i Abel són els únics candidats a una posició com a referència de l’atac. En la majoria dels partits de pretemporada, el de Beniel ha estat l’escollit.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)