Girona

Asprilla, per a l’extrem

El Girona queda com l’únic competidor per aconseguir els serveis del prometedor esquerrà, ara al Watford

El club anglès serà un dur negociador, la voluntat del colombià és venir i l’operació s’enfilarà cap als 20 milions

Quan falten deu dies perquè es tanqui, el mercat està a punt de viure la típica accelerada en totes les negociacions obertes que s’han anat madurant o pensant durant l’estiu. Els clubs han de multiplicar els contactes i atacar les opcions que tenen damunt de la taula. I és això el que fa el Girona per reforçar l’extrem, una posició importantíssima per a Míchel Sánchez, sobretot, després de la marxa de Savinho amb destí final al Manchester City. Si bé la direcció esportiva no va voler fer un desemborsament important en la figura del davanter de referència –Abel Ruiz va costar nou milions i Miovski cinc, tots dos amb variables a part–, la gran inversió del mercat estival del 2024 serà Yáser Asprilla. El futbolista, que té només 20 anys, pertany al Watford anglès, que milita a la Championship (segona divisió) i ja és internacional absolut amb la selecció colombiana, en què va competir, això sí, amb un rol secundari en l’última copa Amèrica.

Des de fa setmanes, a Yáser Asprilla l’han perseguit diversos equips d’arreu d’Europa, malgrat que tots han caigut de la cursa per incorporar l’atacant. El Leicester, el Rennes –que va estar molt a prop de fitxar-lo però per culpa d’unes comissions amb els representants finalment el jugador no va acabar firmant– i en última instància el Porto han tingut com a objectiu aconseguir els serveis de la promesa colombiana. Els portuguesos, a través del seu propi president, l’exentrenador André Villas-Boas, van admetre que no podien pagar els 20 milions que com a mínim demana el Watford –s’ha sabut recentment que un dels clubs més llorejats de Portugal té deutes importants–, un fet que aplana el camí al Girona, que fa dies que està negociant el fitxatge del futbolista.

La inversió més important d’aquest mercat, el primer com a equip de Champions League, serà doncs per Yáser Asprilla, un futbolista de molta habilitat en el driblatge, molt vertical i que ofereix també molt bona última passada gràcies a les diagonals que de vegades opta per fer. En una lliga competitiva com la Championship, el de Bajo Baudó va poder fer sis gols i repartir set assistències la passada campanya, en què va participar en 47 enfrontaments en total, 30 dels quals com a titular.

El Watford, que de moment no baixa en la demanda de 20 milions de lliures per l’extrem –en va pagar tres el gener del 2022 a l’Envigado per deixar-lo cedit fins a l’estiu–, sap que és la finestra ideal per vendre un jugador que té ambició tot i la seva joventut i que vol sortir de la segona divisió anglesa per explorar món en categories encara més competitives. El seu propi entrenador, Tom Cleverley, ho va deixar clar en l’última roda de premsa. “Si evitem que algú vagi a la Premier League, o a un club gran, podem tenir un jugador desmotivat i això no pot ser bo per a l’ambient. Espero que en Yáser surti en aquest mercat”, explicava el tècnic, conscient que el desig del jugador és sortir i el destí preferit és el Girona –fa dies que segueix els comptes oficials del club per les xarxes.

En cas que no hi hagi temps i el tancament del mercat ho acceleri tot, hi podria haver una sortida per desfer qualsevol entrebanc i aquesta seria arribar a un acord per una part dels drets del jugador –una fórmula semblant a la de Dovbyk–, tot i no agradar d’entrada al Girona, que negocia a hores d’ara per la totalitat dels drets d’una joia per suplir Savinho.

SE’N DESDIUEN

El Leicester, el Rennes o el Porto han pugnat per Asprilla però han perdut la cursa

LA DEMANDA

El Watford sap que és el moment de vendre i en demana uns 20 milions de lliures

CARACTERÍSTIQUES

Asprilla té molta habilitat en el driblatge, és molt vertical i ofereix última passada

PERCENTATGES

En cas de no poder arribar a un acord es podria proposar comprar part dels drets del jugador
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)