Girona

L’Olot guanya als penals el Torneig de l’Estany contra el Peralada (2-2, 4-2)

L’Olot s’ha endut el 55è Torneig de l’Estany després de superar als penals en la final el Peralada (2-2 i 4-2). Els xampanyers s’han pogut avançar en l’inici de la segona part amb dues dianes però els olotins, en el tram final, ha aconseguit la igualada per sumar un nou títol a les seves vitrines.

La final ha estat igualada i molt disputada, ja en la primera part, els de l’Alt Empordà s’han pogut avançar a través d’un penal executat per Khalid, però el porter Jan Danés ha aturat la pena màxima (24’). El Peralada ha estat molt millor que l’Olot en el primer acte i Dani Gómez, abans del descans, ha estavellat una pilota al travesser (37’).

En la segona part, els d’Àlex Marsal han afinat punteria i Dani Gómez ha fet el 0-1 a través d’una falta directe (53’). Només tres minuts després Khalid ha aprofitat una errada defensiva per ser oportú i batre al porter a dins de l’àrea (56’). Els de la Garrotxa han intentar reaccionar i Gonpi ha pogut retallar distàncies amb un xut a boca de canó que ha errat (59’). Sí que ha encertat Uri Ayala a la sortida d’un corner amb una bona rematada amb el cap (74’), una diana que ho ha canviat tot ja que el camp ha semblat fer baixada cap a l’àrea empordanesa. Salvans i Torras han pogut empatar en el tram final però la igualada ha arribat en l’últim minut amb un gol en pròpia porteria d’Alan Baró en una jugada embolicada i plena de mala sort.

En la tanda de penals, Varese ha enviat el segon xut del Peralada al pal i Jan Danés, de nou, ha aturat el quart llançament dels xampanyers deixant a Uri Ayala com el protagonista per fer el gol de la victòria.

En el primer partit del dia, el del tercer i quart lloc, el Figueres s’han imposat 1-3 al Banyoles, el club amfitrió. Els figuerencs s’han avançat amb un gol de Carrers des dels onze metres (28’), però els banyolins han pogut fer la igualada abans del descans amb una altra pena màxima que ha transformat Ferru (43’). En el segon acte, amb les forces dels locals molt justes, la Unió ha pogut fer dues dianes gairebé consecutives que sentenciarien el matx. Primer Valencia ha fet l’1-2 amb un xut ras des de fora de l’àrea (67’) i després Marc Bech ha superat Martí Vila al primer pal per establir l’1-3 definitiu (71’).