Girona

Repte majúscul al Cívitas

El Girona busca la seva primera victòria contra l’Atlético de Madrid al Cívitas (21.30 h, DAZN), amb un equip gairebé complet

Els de Míchel s’enfronten al conjunt d’‘El Cholo’ Simeone, que s’ha reforçat molt i que està preparat per lluitar pel títol

Valery, malalt, i Asprilla, encara sense fitxa, seran les absències

Aquesta nit, el Girona visitarà el Cívitas Metropolitano per enfrontar-se a l’Atlético de Madrid en un duel que es preveu molt exigent per als de Míchel (21.30 h, DAZN). Els gironins arriben a la capital espanyola amb gairebé tota la plantilla disponible, amb l’única absència de Valery, que continua recuperant-se d’una malaltia vírica, i la del recent fitxatge colombià, Yáser Asprilla, que no ha pogut ser inscrit a temps per al partit. Míchel va informar sobre aquestes baixes, destacant també les sortides imminents de Toni Villa i Manu Vallejo, als quals va agrair la seva feina i compromís amb l’equip. Així doncs, només Iker Almena, del filial, reforçarà l’equip, a més de Misehouy, que, tot i estar plenament integrat en la dinàmica del primer equip, encara manté fitxa de filial. El Girona afronta el repte amb ambició, conscient de la dificultat que comporta enfrontar-se a un dels equips més poderosos de LaLiga al seu estadi.

Tot i aquestes baixes, el Girona podrà comptar amb la resta de la plantilla, incloent-hi el nou davanter, Bojan Miovski, que podria tenir els seus primers minuts avui, tot i que no d’entrada. Pel que fa a l’onze titular, s’esperen pocs canvis respecte al partit anterior contra el Betis al Benito Villamarín. L’únic canvi significatiu podria ser l’entrada de Viktor Tsygankov a la banda dreta, relegant Portu a la banqueta. A la davantera, Bryan Gil o Abel Ruiz serien els homes que acompanyarien l’ucraïnès en l’atac.

Amb el cap ben alt

Històricament, el Cívitas Metropolitano no ha estat un camp fàcil per al Girona, però mai n’ha sortit escaldat. En les cinc visites anteriors, entre lliga (4) i copa (1), els catalans no han aconseguit guanyar, i la darrera visita, a l’abril, va acabar amb una derrota per 3-1. Tot i que els gironins es van avançar amb un gol de Dovbyk en un contraatac a l’inici de l’enfrontament, els de Simeone van respondre amb un recital ofensiu en què va destacar un doblet d’Antoine Griezmann i un gol de Correa. L’Atlético arriba amb força aquesta temporada, havent invertit més de 140 milions d’euros en fitxatges com ara Julián Álvarez, que podria ser titular avui, i altres jugadors destacats com ara Conor Gallagher, Alexander Sørloth i Robin Le Normand, fix a l’eix de la defensa. Aquest partit serà un bon test per als gironins, que la temporada passada van ser un rival complicat per als matalassers, i que van aconseguir acabar per sobre contra tot pronòstic. Tots dos equips podrien retrobar-se en la Champions League si el Girona supera la fase de grups.

L’Atlético va estar a punt de tenir un primer espant, en el seu debut al camp del Vila-real, que es va avançar dues vegades (2-2). Els de Simeone no es van sentir còmodes contra un conjunt groguet que va disposar de les millors ocasions. En aquesta pretemporada, els madrilenys han guanyat els quatre amistosos, contra el Numància, el Getafe, el Kitchee i el Juventus, el darrer de tots. S’espera una gran afluència de públic al Metropolitano, amb prop de 500 aficionats gironins desplaçats a Madrid per donar suport al seu equip en aquest desafiament. Amb un ambient vibrant i dos equips ambiciosos, el partit d’avui promet ser un espectacle futbolístic de primer nivell. Serà el segon partit a domicili dels gironins, que voldran donar la primera sorpresa d’aquesta temporada.

SENSE PÈRDUES

L’Atlético és un dels rivals que més recupera a camp rival i el Girona haurà de vigilar

POCS CANVIS

Només es preveu un canvi en l’onze respecte al partit del Betis, Portu per Tsygankov

Asprilla s’haurà de fer esperar

El Girona va anunciar divendres la incorporació de Yáser Asprilla, el fitxatge més car de la història del club. Això no obstant, i tal com va informar Míchel ahir a la sala de premsa, el colombià encara no té la fitxa en regla per poder ser convocat a la lliga. El club està treballant per inscriure’l a la Seguretat Social, però per motius de temps no hi ha sigut a temps. També, a més a més, és un dels futbolistes que ocupa una plaça d’extracomunitari i això no facilita aquests tràmits burocràtics. Míchel va ser optimista i creu que contra l’Osasuna a Montilivi, dijous que ve, el futbolista ja podrà debutar en la lliga.

Ilyas Chaira, cedit a l’Oviedo

L’extrem Ilyas Chaira, de 23 anys, jugarà aquesta temporada en el Real Oviedo, després que el club asturià i el Girona hagin arribat a un acord per a la seva cessió. Nascut a Ripoll i format en l’Acadèmia del Girona, Chaira continuarà el seu desenvolupament en la segona divisió, després de completar una campanya destacada amb el Mirandés, en què va ser una peça clau. La temporada passada, el jove atacant va disputar un total de 38 partits amb el conjunt burgalès, aconseguint cinc gols i quatre assistències. Amb aquesta nova cessió, el Girona busca que Chaira acumuli més experiència i minuts en una lliga competitiva com la segona. Serà el segon curs consecutiu que Chaira jugarà lluny de Montilivi, en un moviment que respon a l’estratègia del club de cedir joves jugadors a equips en què poden tenir un rol important.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)