Girona

Recursos de tots els colors

Amb l’arribada l’últim dia de mercat de Danjuma, Míchel obté una peça més per al seu atac que li permet apujar el nivell

El de Vallecas compta amb fins a onze futbolistes de caràcter molt ofensiu per fer servir quan més li convingui

Amb el mercat tancat i totes les peces ja fixes fins al gener, quan es torni a obrir la finestra per incorporar futbolistes, Míchel Sánchez sap que compta amb un fons d’armari considerable i òptim per afrontar un curs amb tres competicions exigents com són la primera divisió, la copa del Rei i la Champions League. La parcel·la del camp que ha quedat més ben coberta, sense cap mena de dubte, ha estat l’ofensiva, ja que el de Vallecas compta amb fins a onze jugadors de caràcter clarament ofensiu, a més d’altres que també parteixen des d’una posició més endarrerida que la de tres quarts però que acompanyen l’equip fins a la porteria rival, com Miguel Gutiérrez, des del lateral esquerre, o Yangel, Jhon Solís i Van de Beek, des de la medul·lar.

Si bé és cert que el Girona ha perdut dues peces sensibles en l’atac com Artem Dovbyk i Savinho, que en la històrica campanya passada van aportar 33 gols i 18 assistències entre els dos, enguany Míchel disposa de molts més recursos per combinar segons el rival i, sobretot, per la pressió que hi haurà sobre la plantilla amb un calendari atapeït contra oponents de primera línia. El de Vallecas disposa de quatre futbolistes que poden jugar de davanters centre, com Miovski, Stuani, Abel Ruiz i el nouvingut Danjuma –fins i tot ho podria fer Portu–. Per a les bandes, el repertori és encara major, amb Bryan Gil i Tsygankov com a titulars en els tres darrers partits i intercanviant de banda quan han volgut, o quan els ha convingut, a més del mateix Danjuma –per l’esquerra en la seva estrena al Sánchez Pizjuán–, Portu, Asprilla, Jastin o també el polivalent Iván Martín.

A la mitja punta, Míchel hi veu com a element perfecte Yáser Asprilla –ja hi va jugar contra el Sevilla–, a més de poder-hi posar Iván Martín, Gabriel Misehouy i, com ha fet durant tota la pretemporada i en l’estona que ha jugat en el campionat de lliga, Doony Van de Beek.

Hi ha altres jugadors que tenen un radi d’acció molt ampli i que també ajuden molt en atac als seus companys. Miguel Gutiérrez des del lateral esquerre n’és un exemple clar trepitjant àrea sempre que pot, combinant amb l’extrem de la seva banda –s’entén bé amb Bryan Gil– o incrustant-se en les posicions de la mitja punta per generar superioritats numèriques que fan anar de bòlit a tots els contrincants. Yangel Herrera i Jhon Solís també són futbolistes tot terreny que parteixen moltes vegades des de la medul·lar però que trepitgen sempre que poden la frontal o l’àrea per arribar des de la segona línia, aspectes que Míchel demana per als seus jugadors amb el concepte de viatjar junts com a màxim exponent.

L’equip és un bloc

En l’ADN de Míchel no hi ha altra fórmula que els deu jugadors de camp, fins i tot el porter, defensin i ataquin alhora. La personalitat i la idea primària del de Vallecas és atacar com un conjunt, amb tots els recursos i mecanismes esmentats, i també defensar amb aquesta filosofia a través d’una pressió agressiva en camp contrari que permeti recuperar la pilota ràpid, ja que és a través de les transicions rivals quan més pateix el bloc eminentment ofensiu. Mentre tots els jugadors tinguin una mentalitat col·lectiva i s’apliquin en aquests aspectes del joc –una idea molt comentada en aquest inici de curs per Míchel–, el Girona segur que aconseguirà resultats positius, ja que cada una de les peces ofensives aporta el gol i les assistències que van volar durant l’estiu cap a altres clubs. Les set dianes que suma en total l’equip porten el segell d’aquests jugadors ofensius que formen la plantilla. Només un ha repetit, Abel, que sembla que és també l’encarregat de xutar els penals.

ELS GOLS, PER A ELLS

Les set dianes que suma el Girona en quatre partits les han fet jugadors ofensius

TOT TERRENYS

Miguel, Yangel o Solís tenen un radi d’acció ampli que els permet mirar en zones ofensives

VIATJAR JUNTS

Per al de Vallecas és clau que l’equip ataqui i defensi alhora i pressioni després de pèrdua

ELS ATACANTS DEL GIRONA

Abel Ruiz 2 gols
Davanter centre i extrem
Bojan Miovski 0 gols
Davanter centre
Cristhian Stuani 1 gol
Davanter centre
Arnaut Danjuma 0 gols
Extrem i davanter centre
Portu 0 gols
Extrem i segona punta
Bryan Gil 1 gol
Dues bandes d’extrem
Viktor Tsygankov 1 gol
Dues bandes d’extrem
Jastin Garcia 0 gols
Extrem
Yáser Asprilla 0 gols
Mitjapunta i a l’extrem
Ivan Martín 1 gol
Interior i mitjapunta
Gabriel Misehouy 1 gol
Mitjapunta
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)