Girona

El protagonista

Cristhian Stuani

L’olfacte no es perd

“Hem de reconèixer que el Barça ens ha superat”, va admetre amb resignació Cristhian Stuani en l’entrevista posterior al partit d’ahir. La pressió alta del conjunt de Hansi Flick no va deixar respirar els blanc-i-vermells, que van evidenciar dificultats per sortir des de camp propi, no van tenir continuïtat amb la pilota, es van mostrar febles al darrere i van ser penalitzats per errors propis i també provocats pel rival. Els blaugrana van connectar pels carrils interiors i això va fer mal als gironins, que van veure amb impotència com abans del descans, quan Abel Ruiz ja es disposava a executar el penal assenyalat per mans d’Íñigo Martínez, el VAR avisava Muñiz Ruiz per revisar la jugada i el col·legiat gallec es desdeia de la seva decisió. Tot just començar la segona meitat, els visitants van sentenciar un partit que es va fer massa llarg per als de Míchel, que va intentar sacsejar l’equip amb l’entrada de Portu i Asprilla, que va generar el gol de l’honor i va ser una de les poques notes positives, i també la de Stuani.

Els anys passen i el físic se’n ressent. Aquest és l’únic motiu pel qual el capità ha perdut la titularitat en les darreres temporades, perquè si ens guiem pels números, l’uruguaià continua sent un autèntic depredador de l’àrea. El curs passat, tot i viure a l’ombra de Dovbyk, el pitxitxi, Stuani va ser el jugador de primera divisió que menys temps va necessitar per veure porteria regularment, marcant una diana cada 87 minuts. Tot i que al mes d’octubre farà 38 anys, el de Tala va per bon camí si vol replicar aquesta fita personal. Ja no pot pressionar com abans, però quan se li presenten les oportunitats, no acostuma a fallar-les. El davanter, una assegurança sortint des de la banqueta, ha marcat en els dos partits jugats a Montilivi i acumula 56 minuts aquesta temporada, en els quals ha rematat tres vegades, dues a porteria, i ha convertit dos gols. En el tram final, ja sense possibilitats de puntuar, el màxim golejador històric de l’entitat i Portu van ser els encarregats de treure el caràcter i l’orgull gironí que tan bé representen. Asprilla, escorat a banda, va filtrar una passada en profunditat per a l’atacant de Beniel, que va deixar el gol en safata des de la línia de fons a l’uruguaià, sempre ben col·locat. “Hem de girar full i gaudir del que ve amb la responsabilitat de tornar a fer un gran curs. Afrontem el partit a París amb tota la il·lusió”, va remarcar Stuani, que dimecres viurà l’estrena en la màxima competició continental amb el club de la seva vida.

2
Efectiu.
Són els gols que ha marcat el davanter uruguaià en els 56 minuts que acumula aquest curs sobre la gespa.
132
Històric.
Contra el Barça, el golejador de Tala va aprofitar una assistència de Portu per marcar el seu gol número 132 amb la samarreta blanc-i-vermella.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)