Girona

Míchel: “El creixement del Girona es demostra en moments com aquest”

El tècnic de Vallecas i el capità Cristhian Stuani han remarcat en la roda de premsa prèvia al debut de demà (21h) al Parc dels Prínceps que és un somni estrenar-se en la Champions League amb el club blanc-i-vermell

L’entrenador Míchel Sánchez i el capità Cristhian Stuani desprenien il·lusió en la roda de premsa prèvia al gran debut de demà (21h) al Parc dels Prínceps. El tècnic ha tornat a remarcar que la lliga és la prioritat i demana la millor versió del seu equip per competir contra el PSG, mentre que el golejador uruguaià admet viure un somni amb el club de la seva vida.

La promesa del braçalet

“Jo no regalo res a ningú. Stuani està preparat per competir i demà es mereix més que ningú portar el braçalet de capità i sortir d’inici. Porta molts anys fent història amb aquesta samarreta”.

Un somni

“El curs passat va ser històric. Vam fer les coses de manera espectacular i arribar aquí és un somni, però ens ho hem guanyat i hem de gaudir-ho. El creixement del club es demostra en moments com aquest”.

L’exigència del rival

“Demà hem de fer les coses molt bé per guanyar, i que el PSG no tingui el seu millor dia. A França ho han guanyat tot i la temporada passada van arribar a les semifinals de la Champions League. A més, Luis Enrique és un entrenador top, i encara que hagi perdut a Mbappé, té una gran plantilla. Només demano la nostra millor versió. Vull que tinguem caràcter i personalitat, i que siguem un equip reconeixible”.

El trajecte fins a París

“La meva responsabilitat és veure i analitzar què va passar contra el Barça i en què hem de millorar. Venint al Parc dels Prínceps, he anat recordant el curs a segona divisió i l’ascens a Tenerife. Tres temporades després, estem disputant la màxima competició continental. Amb tot el que hem aconseguit i el que hem passat durant aquest temps, no podem permetre que un mal partit ens afecti, hem de girar full. El nostre meravellós dia a dia és el que ens ha permès assolir tots aquests grans objectius. Un mal dia no trastoca la nostra mentalitat i la manera que tenim de fer les coses. Els jugadors s’han guanyat el premi de ser aquí i representar al club en una cita històrica. La derrota de diumenge fa mal, però l’he analitzada i els he donat eines als futbolistes per polir els aspectes a corregir. Ara ens toca gaudir del moment”.

Un referent de les banquetes

“Luis Enrique ha assolit grans èxits amb diversos clubs i amb la selecció. És un referent per a mi. La seva idea de joc em sembla espectacular. Sempre mira a porteria rival, és vertical i sap com dominar el rival i trobar els espais. Comparteixo la seva filosofia i és un tècnic al qual admiro. Espero que sigui un gran partit”.

“Perdre Mbappé és dolent per a qualsevol entrenador, això ho tinc clar, però tenen alternatives, com Asensio de fals 9 o Kolo Muani. El PSG és agressiu i està en un bon moment de forma. Encaixen poques situacions de gol i miren cap endavant amb i sense la pilota. Intentarem completar un gran debut”.

La prioritat

“La lliga ens ha de donar la tranquil·litat i el creixement. Estic convençut que farem les coses bé a la Champions League, però una derrota en aquesta competició no ens ha de condicionar l’objectiu de la permanència”.

“Hauria preferit jugar el primer partit a casa, però París és un bon escenari per estrenar-se. Malgrat l’alt grau d’exigència pels rivals i el calendari, no tinc sensació de negativitat, tot em sembla positiu”.

Cada tres dies

“Amb partits entre setmana, ens hem d’adaptar a una nova manera d’entrenar. Jo no tinc l’experiència de jugar cada tres dies, però portem treballant en aquesta línia des de la pretemporada. La lliga ens ha d’aportar l’equilibri i la seguretat com a club. La Champions League no ens distraurà de l’objectiu principal. Demà volem ser un equip competitiu, i un cop acabi el partit, pensarem en el València. És la nostra prioritat i ho hem de tenir clar”.

El pla de partit

“Hi haurà moments en què no serem protagonistes i haurem de defensar, però buscarem la manera de robar ràpidament la pilota i d’atacar. El repte és majúscul, però la nostra millor versió ens dona opcions de plantejar un partit de tu a tu contra el PSG”.

Talent colombià

“Asprilla és molt jove, però té un talent brutal. Ha arribat tard i encara necessita temps per adaptar-se, però ens aportarà molt en la fase ofensiva. Té capacitat de xut, d’última passada, de superar rivals, de donar continuïtat al joc i de generar superioritats. Tenim moltes esperances dipositades en ell i és un dels nostres valors més importants per als pròxims anys”.

Les paraules del capità Stuani

“És un orgull i un honor ser part de tot això, per tot el que significa pel Girona jugar la Champions League i per tot el que he viscut en aquest club. Estaré eternament agraït a Míchel pel detall de deixar-me dur el braçalet en un dia històric com el de demà. Sé que ell pensa que m’ho mereixo i estic emocionat perquè aconseguiré jugar aquesta gran competició amb el club de la meva vida”.

“Míchel és el millor entrenador que podem tenir. És el gran artífex de tot el que hem fet aquests anys i sentim que és el nostre guia. Estic convençut que farem una altra gran temporada i volem continuar fent història amb la mateixa mentalitat guanyadora”.

“Des que ens vam classificar, somio amb el dia del debut cada vegada que poso el cap sobre el coixí. Tinc moltes ganes de fer un gol, dos o els que pugui. No tinc experiència en la Champions League, però crec que el camí que he viscut per arribar fins aquí em permet fer-ho amb una maduresa que espero que pugui ajudar l’equip dins i fora del camp en aquesta aventura europea”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)