Girona

Míchel: “Necessito que tothom estigui preparat i endollat per fer les coses bé”

Sense aturador per la pressió del calendari, el tècnic del Girona ha tornat a atendre als mitjans de comunicació en la prèvia del partit que el seu equip disputarà, en aquest cas, en la lliga contra el València. Els gironins visiten Mestalla (demà a les 19h) per mirar de tornar al camí del triomf i enfilar-se fins als 10 punts en una setmana de tres partits de lliga que poden servir per reactivar més a l’equip i acomodar-se en la classificació.

Rotacions

“Els jugadors que van jugar l’altre dia no han entrenat encara amb normalitat. Tothom està recuperant i hem de valorar i mirar bé quins jugadors estan al 100%. El més important, a part de la feina física, és important com recuperen anímicament i la seva mentalitat. En aquestes situacions de màxim desgast físic i anímic algun jugador no estigui al 100%. Tenim una plantilla bona i necessito a tothom preparat. Els hi he dit la manera que tindrem de jugar, com juga el rival i farem un onze pensant en tot”.

València

“Serà molt exigent. El València només ha sumat un punt però té molt bons jugadors, porten temps amb l’entrenador i a Mestalla són perillosos sempre. Tenen una manera de fer les coses que els fa ser bons en la pressió a dalt, en la transició i també es tanquen bé en defensa. Necessitem que l’equip estigui connectat perquè serà complicat, ja que tanquen bé els espais per dins i necessitem un ritme de joc molt alt. Si passa això ells estaran defensant molt però si ens recuperen la pilota ens faran mal. Necessitem la nostra mentalitat top per jugar aquest partit”.

Voràgine de partit

“Els hi he dit que el més important és que porto tres anys treballant amb molta gent. Ja saben la meva manera de pensar i de l’equip i necessitem la sensació de ser un equip, de tenir mentalitat col·lectiva, com pressionarem, com sortirem amb la pilota… ja tenim els mecanismes i necessitem la concentració, l’atenció i connexió entre jugadors. Avui hem fet 20-30 minuts tàctics, no pas físics, ja que l’equip que ha fet d’oponent no estava en condicions. Ara la feina la concentrem així i el curs passat teníem dies i dies. Els nous han d’estar fins i que pensin ràpid en com fem les coses.”

Assenyalats?

“La meva feina és que els jugadors tinguin la millor versió possible damunt del camp”

Massa partits

“El problema, i els entrenadors top ho han dit moltes vegades, és que el calendari està saturat i en les pretemporades tampoc es pot treballar com necessitem. En la darrera teníem jugadors amb les seleccions, fitxatges que han arribat tard… i necessito que els nous tinguin la mentalitat dels qui porten tres anys amb mi. Ho estan fent mentre la competició avança i són punts que perdem. Per mi l’espectacle està per damunt dels diners. El futbol està per damunt d’això i l’espectacle el donen els jugadors i s’ha de pensar en ells. No poden arribar cansats a un partit. Intentem treballar per tal que el futbolista estigui ben entrenat en el dia a dia, el calendari no permet que puguem fer moltes coses. Quan mires un partit a la televisió vols gaudir-ne, sinó no té sentit.

Ressaca emocional

“És el més important. He dit moltes vegades que hi ha jugadors, sobretot els més veterans, tenen més concentració i passen pàgina més ràpid. A d’altres els costarà més i és una mica la meva feina, mirar al jugador i veure com estan. Tots volen jugar i em diuen que estan bé però he de controlar molt el tema anímic. Després d’un partit tant important, que ha fet que la gent tingui un desgast extra haig d’encertar en l’alineació i que tots estiguin centrats en el joc i de fer bé les coses per competir al 100%”.

Missatges post partit

“Molta gent va contactar amb mi. La meva família i gent del futbol que va veure el partit i ens va felicitar. Molt agraït a tothom, va ser un somni, el primer partit, i ahir vaig dir als jugadors que el PSG va ser millor, però es va veure un equip i quan es veu un equip amb ànima, concentració i mentalitat col·lectiva després de donar-ho tot la gent també pot ser feliç. I volíem que l’afició estigués ben representada i ho vam aconseguir. Hem fet que un aficionat del Girona des del camp o a casa sigui feliç i ben representat, això és el més important. Juguem per la gent i vaig donar les gràcies als futbolistes.”

Tots preparats

“Volem que tothom ho estigui i el jugador ha d’entrenar per estar preparat. El club està per damunt de tothom i és l’exigència mínima. Necessito que la gent estigui endollada per fer les coses d’aquesta manera. Hi ha jugadors que porten temps amb mi i saben que l’esforç, ajudar al teu company, donar-ho tot… són conceptes de vida, més enllà de joc. Cap jugador ha d’estar per damunt de l’equip i necessitem aquesta mentalitat, hi ha molts jugadors nous i han d’estar preparats.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)