Girona

Centrats en la gran prioritat

El Girona visita el València a Mestalla en l’inici d’una sèrie de tres partits de lliga que ha de ser profitosa per als gironins per així poder agafar aire (19 h, Movistar LaLiga)

Els de Míchel, que fa poc més de dos dies debutaven en la Champions, volen vèncer un equip que és cuer i que viu en una situació convulsa permanent

Menys de 70 hores després de debutar en la Champions League contra el PSG, el Girona ha de canviar el xip i sense temps d’agafar prou energies físiques ha de fer que el cap es focalitzi en la competició prioritària per a tots els estaments del club. Els de Míchel reprenen la lliga a Mestalla contra el València (19 h, Movistar LaLiga), en el que serà el primer partit d’una sèrie de tres en vuit dies que seran de nou frenètics, amb visita del Rayo Vallecano dimecres a Montilivi (19 h) i desplaçament a Vigo per enfrontar-se a una de les revelacions de l’inici del campionat, el Celta, a Balaídos (14 h). Els futbolistes, i el mateix Míchel, afronten el gran repte del curs, que no és altre que competir al màxim nivell en la primera divisió i la Champions League –quan toqui, també en la copa del Rei– amb intervals de com a màxim tres dies. Les rotacions són obligatòries i la preparació de tota la plantilla de 24 jugadors, comptant Misehouy, amb dorsal del filial però només en dinàmica del primer equip, haurà de ser perfecta perquè el tècnic de Vallecas necessitarà tots els efectius. I després del desgast dels dos partidassos exigents contra el Barça i el PSG, Mestalla en serà el millor exemple.

El Girona ha sumat set punts de 15 de possibles en la lliga després d’un inici en què ha visitat el Benito Villamarín, el Cívitas Metropolitano i el Ramon Sánchez-Pizjuán, tres dels estadis clàssics del futbol estatal, per enfrontar-se a rivals d’entitat i ambients hostils. Mestalla serà el quart, tot i que com en el cas del Sevilla (0-2), el València tampoc passa per un bon moment esportiu ni tampoc institucional. De fet, aquest és l’estat permanent que ha agafat un conjunt valencianista que va a mal borràs des que el seu propietari va decidir deixar d’invertir en l’entitat, sense tenir tampoc intenció de vendre-la, un fet que cada partit provoca queixes i protestes entre els aficionats. I és que, sense anar més lluny, en el darrer partit que el Girona va disputar a la capital del Túria va certificar la tercera plaça i en un Mestalla pràcticament buit, després que l’afició desertés i es manifestés a l’exterior del recinte.

El València és cuer amb tan sols un punt, el que va sumar precisament a casa contra el Vila-real, però és cert que el calendari dels de Rubén Baraja ha estat d’allò més exigent, amb partits a domicili contra el Celta, l’Athletic Club i el darrer contra l’Atlético, i jugant a casa només dos partits, contra el Barça i l’esmentat del Vila-real. A l’inici amb dubtes, s’hi ha afegit el cas de Rafa Mir –una de les incorporacions de l’equip–, acusat d’agressió sexual, que ha aixecat encara més polseguera.

El conjunt blanc-i-vermell podrà gestionar els nervis entre els locals si sap desenvolupar el seu joc habitual. A còpia de possessió i desgast, segur que l’ambient a Mestalla acabarà enrarint-se més i serà un element clau el fet de poder avançar-se en el marcador. Per fer possible tot això, les cartes que posi al damunt de la taula Míchel han de funcionar i fer carburar l’engranatge, siguin jugadors habituals, ja amb anys al club, o les noves cares arribades a l’estiu, a les quals, tret de Bryan Gil i Abel Ruiz –Krejcí va estrenar titularitat contra el PSG amb nota–, sembla que els està costant tenir protagonisme. A Danjuma, Asprilla o Miovski els tocarà fer un pas endavant per convèncer.

LA GESTIÓ

El València, cuer, podria pagar car la pressió de guanyar i de tenir l’entorn enrarit

EN GUÀRDIA

El Girona ha de demostrar que pot competir al màxim nivell cada tres dies

Rotacions lògiques a la vista

En el debut a la Champions, Míchel va deixar amb el comptador de minuts a zero jugadors habituals que passaran a ser titulars a Mestalla. Blind entrarà a l’equip, com també ho podria fer Francés, a més d’Abel Ruiz, un dels sacrificats per la promesa del debut de Stuani. Tampoc va participar a París Yangel Herrera, a qui li està costant deixar enrere del tot la lesió a l’adductor, i podria reaparèixer contra el València. I, dels habituals, n’hi haurà que podrien repetir a l’onze, com Romeu, Bryan Gil, Krejcí o Iván Martín. Portu serà baixa per uns problemes al turmell que li han impedit entrenar-se amb el grup.

A primera, resultats igualats

El Girona ha visitat quatre cops Mestalla en la màxima categoria i ha aconseguit el triomf en dues ocasions. En el curs 2018/19, un gol de Pere Pons va donar el triomf als d’Eusebio Sacristán (0-1), mentre que en el curs passat dues dianes de Savinho i Dovbyk, i una de Yarek, en pròpia porteria, van segellar un triomf que va assegurar la tercera posició en la classificació per als de Míchel (1-3). En els altres dos precedents, el València es va endur el premi: 2-1 en el primer any a primera –el curs 2017/18–, i 1-0 en la campanya del retorn, just en la jornada inaugural de la lliga 2022/23, encara amb la plantilla en construcció, moltes baixes i jugadors que acabarien marxant. En la copa, els valencianistes van guanyar la tornada de la tercera eliminatòria de la campanya 1978/79.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)