Girona

Míchel: “Estem lluny d’un joc ofensiu capaç de fer mal al rival”

Míchel ja no ha entrat amb la seva expressió habitual a la sala de premsa de Mestalla. Després de la derrota del seu equip contra el València, el tècnic de Vallecas ha fet les següents valoracions:

La primera valoració

“Pel que fa a punts, ha estat una mala setmana, i en termes de joc, estic preocupat pel nostre ritme lent. Avui hem tingut un 70% de la possessió i no hem generat ocasions clares. Ells tampoc. La nostra circulació no serveix per fer mal al rival, hem de millorar-la. No som capaços de superar una pressió i d’anar d’un costat a l’altre per generar superioritats. Ells estaven còmodes defensant, i quan sempre acabes en duels, tot es converteix en una moneda a l’aire. Per mi, ha estat un partit de 0-0, però nosaltres hem comès dos errors. Això és preocupant per al nostre futbol, perquè, en la nostra idea, estem lluny d’un joc ofensiu capaç de fer mal al rival.”

Està satisfet amb els jugadors de rotació?

Sobre els canvis respecte a altres partits: “Portem molt temps junts i hem analitzat molt els rivals. Tots sabem com volem arribar i com ho hem de fer. La idea no canvia. Asprilla ha fet un pas endavant, i molts jugadors han agafat ritme. A nivell d’estructura, la velocitat de joc ha de ser millorada perquè el rival no se senti còmode.”

Blind i la clau del partit

Pel que fa a la situació tàctica: “Més que Blind, era Abel qui havia d’allargar la seva posició perquè els dos centrals tinguessin un 2 contra 2, i els extrems més espai per rebre la pilota. Això ho he vist bé fins al gol. A partir d’allà, hem entrat en pànic i hem perdut els tres punts. Quan tens el 70% de la possessió, ha de donar molt més. Hem de parlar de posicionament, girar més ràpid. És fonamental mentalitzar el jugador: si no obligues el rival ràpidament, es fa difícil.”

Sobre el joc per bandes

“Ara estem en una nova realitat, i estem lluny de la nostra idea de joc en atac. Més enllà de les ocasions de gol que hem rebut, han estat situacions ofensives. Contra el PSG i el Barça vam defensar bé, però a partir d’aquí hem de créixer amb la pilota.”

Li preocupa el joc per banda?

Finalment, sobre la manca de joc per bandes: “S’han de generar espais perquè puguin arribar les pilotes per banda. I això passa per atrevir-se a jugar per dins. Ens falta velocitat, i és un aspecte que hem de treballar i millorar. He de trobar la millor manera d’entrenar per connectar el joc interior amb el dels extrems.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)