Girona

Punt d’inflexió a Balaídos

El Girona visita el Celta amb l’obligació de canviar les sensacions en atac i tornar al camí del triomf després de tres jornades i 1 punt de 9 possibles

Una victòria a Balaídos reforçaria la moral abans d’un octubre clau a Montilivi

Com a locals, els gallecs han sumat 9 dels 12 punts possibles, el total dels que acumula

El Girona afronta un nou repte a Balaídos contra el Celta de Vigo (14 h, DAZN), en un partit que, tot i no ser d’urgències, serà clau per redreçar el rumb de l’equip de Míchel en la lliga. Els gironins sumen 8 punts dels 21 disputats fins ara i volen recuperar el joc ofensiu que ha marcat el seu estil en les darreres temporades. Els catalans van viatjar ahir a Vigo sense baixes del primer equip i només amb Jastin i Artero de baixa, ja que encara no estan preparats per jugar. Amb una sequera de gols en els últims quatre partits —només una diana en 360 minuts, contra el Barça, PSG, València i Rayo— el conjunt català busca una victòria que serveixi com a punt d’inflexió abans de començar un mes d’octubre en què la seva fortalesa a Montilivi serà fonamental, tant en el campionat domèstic com en la Champions League.

El Girona necessita retrobar la seva millor versió, aquella que el va portar a desplegar un futbol atractiu i a fer-se fort en atac. Els de Míchel, que van arrencar amb bones sensacions la temporada, es troben ara immersos en una fase de dubtes, especialment en la producció ofensiva, en què s’ha trobat a faltar la frescor i contundència de temporades passades tot i els brots verds contra el Rayo Vallecano en l’última jornada. Amb noms que encara han de fer un, o dos, passos endavant com Danjuma, Abel Ruiz, Asprilla o Miovski, s’espera que el Girona torni a ser aquell equip capaç de crear ocasions de perill constant.

El més probable és que hi hagi alguna rotació a Balaídos, començant per la línia defensiva, on Francés i Krejci tenen números per sortir d’inici –cap minut contra el Rayo–. També Oriol Romeu podria reemplaçar Yangel Herrera, amb molta càrrega a sobre sortint de lesió. Amb la incògnita de la línia ofensiva, el Girona podria sortir amb dos davanters per acumular punts de rematada.

El Celta, també

Per altra banda, el rival no arriba en gaire millors condicions. El Celta de Vigo, amb només 3 punts dels darrers 15 possibles, també necessita una injecció de confiança perquè el gran inici de lliga no quedi en un fet anecdòtic. Després de la derrota en el 90’ contra l’Atlético a Balaídos, on l’equip va mostrar-se superior en gairebé tot el matx, els de Claudio Giráldez volen fer-se forts a casa, on han sumat 9 dels 12 punts possibles, el tercer millor equip de la lliga. Els gallecs tindran les baixes de Luca de la Torre, Ristic i Bamba, però recuperen Òscar Mingueza, una de les sensacions agradables del tram inicial del curs. Els blau cel són un conjunt que ha buscat un equilibri entre defensa i atac a través de la pilota, però s’ha mostrat vulnerable en determinats trams dels partits, especialment quan ha de defensar transicions ràpides.

Per al Girona, un resultat positiu a Vigo representaria més que tres punts; seria un missatge clar de recuperació i confiança de cara a un octubre en què Montilivi esdevindrà un fortí crucial per mantenir l’equip en la lluita pels objectius marcats a principis de temporada. A més, un triomf reforçaria la moral de l’equip i podria servir per consolidar jugadors que han d’assumir més protagonisme, especialment en atac, en un procés d’acoblament i connexió que està durant més del desitjat.

CANVIS NECESSARIS

Romeu o Krejci podrien tornar a l’onze després de descansar contra el Rayo a Montilivi

IRREGULAR

El Celta només ha sumat 3 punts dels últims 15 possibles, però a casa es fa fort

Convocatòria de 24 jugadors

Míchel Sánchez va citar 24 futbolistes per viatjar a Vigo i disputar avui el matx corresponent a la vuitena jornada del campionat. Des de fa jornades, per sort, el tècnic de Vallecas està veient com les lesions respecten la seva plantilla i només un problema al turmell de Portu el va deixar a casa en el duel contra el València a Mestalla. Les llistes de l’entrenador blanc-i-vermell solen ser de 24 futbolistes i a última hora descarta Juan Carlos Martín per prioritzar tenir més efectius i recursos entre els jugadors de camp per deixar Gazzaniga i Pau López com a únics porters suplents. 22 dels 23 jugadors de la primera plantilla formen les convocatòries a més de Gabriel Misehouy.

Un llarg historial a Balaídos

Balaídos és un estadi amb història per al Girona. El primer enfrontament entre els dos equips va ser el 1936 en una promoció d’ascens, en què els gironins van caure per 3-0. El 2008, el Girona va viure el seu debut en el futbol professional amb una victòria 0-1 gràcies a Jaume Duran. Tot i alguna derrota com el 2-1 del 2010, l’equip va aconseguir una contundent victòria 0-4 en el tram final del curs 2010/11 amb un hat-trick de Despotovic. A primera, els gironins hi van empatar 3-3 el 2017, però van perdre 2-1 la temporada següent, la 2018/2019. L’any passat el Girona va guanyar 0-1 amb un gol de Portu en un tram complicat. Prèviament els gironins hi van esgarrapar un empat (1-1) en el retorn a l’elit.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)