Punt suat i amb lesions

Tot i l’empat gallec final, es va generar poc joc ofensiu

Les lesions de Romeu i Blind van ser un condicionant en el plantejament de Míchel a la segona part

Els gironins paguen l’esforç físic al tram final i cedeixen l’empat a causa d’un desajustament defensiu

CELTA 1 GIRONA 1

GIRONA:Gazzaniga, Francés, Kreicji, Blind (David, 54’), Miguel, Yangel (Solís, 72’), Oriol (Van de Beek, 14’), Danjuma (Portu, 72’), Iván Martín, Tsygankov i Abel Ruiz (Bryan, 72’). CELTA:Guaita, Rodríguez, Domínguez, Alonso; Carreira (Hugo Álvarez, 46’), Ilaix (Sotelo, 65’), Damián, Mingueza, Alfon (Swedberg, 58’), Durán (Aspas, 65’) i Borja (Douvikas, 58’). GOLS:0-1 (38’), Yangel. 1-1 (81’), Aspas.ÀRBITRE:De Burgos Bengoetxea.T.G.:Al local Hugo Álvarez.T.V.:Cap.PÚBLIC:21.347 espectadors a Balaídos.

El Girona va salvar un punt en un partit marcat per les lesions i l’ofensiva final del Celta. Els de Míchel van començar amb força, dominant el joc i avançant-se gràcies a un encertat Yangel Herrera, que va aprofitar una centrada precisa de Blind. Tot i el control inicial, les baixes d’Oriol Romeu i Blind van minvar l’equip, i el Celta, liderat per un inspirat Iago Aspas, va anar creixent amb el pas dels minuts. L’empat va arribar en el tram final, coincidint amb el cansament dels gironins, que van acabar patint davant la pressió dels gallecs. Un repartiment de punts que, al final, semblava just.

L’equip blanc-i-vermell, que ahir va jugar amb la segona vestimenta, de la senyera, va sortir amb un onze inicial ple de novetats, amb la inclusió de Francés i Krejci a l’eix defensiu, mentre que Oriol Romeu i Danjuma se sumaven a les línies ofensives. Els primers compassos van estar marcats per un domini altern, amb una rematada de Domínguez per part del Celta en els primers segons que es va perdre per sobre de la porteria. Tot seguit, una combinació ràpida del Girona, amb Tsygankov de taló, va propiciar un xut de Yangel Herrera que Guaita va refusar a córner. El veneçolà havia quedat sense poc angle i va optar per xutar fort i centrat. En l’acció següent, Abel Ruiz va estar a punt de marcar de cap. Encara hi havia gent entrant a l’estadi quan els gironins van disposar de les millors ocasions del matx en clau blanc-i-vermella.

Els catalans van començar amb intensitat, malgrat algunes pèrdues que van fer saltar les alarmes a Míchel a la zona de l’àrea tècnica. El primer contratemps seriós va arribar al minut 12, quan Oriol Romeu es va lesionar després d’un xoc amb Borja Iglesias i va deixar pas a Van de Beek. Tot i aquesta baixa, el Girona continuava monopolitzant la pilota, i en el minut 21 un rebot a les cames de Carreira gairebé provoca un gol de Danjuma que buscava un rematador a dins l’àrea.

Pocs minuts més tard, al 38, Yangel Herrera va aprofitar una excel·lent centrada de Blind per la dreta per obrir el marcador amb una rematada de cap potent. El Girona va gestionar bé la possessió i se’n va anar al descans amb un merescut avantatge, malgrat les poques oportunitats clares de gol. La sensació era, però, que els gironins controlaven el ritme del partit.

Control sense verí

La segona part va començar amb un canvi obligat per al Celta, amb Hugo Álvarez entrant per Carreira. En els primers minuts, el Girona va protagonitzar alguna acció perillosa a pilota aturada, però sense concretar. A mesura que avançava el temps, els locals anaven guanyant terreny, sobretot després de l’entrada d’Aspas i Sotelo al 64’. El Girona es veia cada vegada més fatigat, i una bona mostra d’això va ser la segona lesió del matx, aquest cop de Blind, que va demanar el canvi per molèsties després d’un cop. Míchel va introduir relleus per mantenir el ritme, però, condicionat per les dues finestres que va haver de gastar amb les lesions, en l’última finestra van entrar Portu, Bryan Gil i Solís, per mirar de donar oxigen i cames al mig del camp.

A mesura que el cronòmetre avançava, el Celta anava intensificant el seu atac i, al minut 81, Iago Aspas va aprofitar un greu desajustament defensiu per la banda dreta dels gironins per empatar. Swedberg va assistir el davanter gallec, que va anotar en un dia especial per a ell, celebrant els 500 partits amb la samarreta celeste. A partir d’aquí, els locals van seguir pressionant i van tenir un parell d’ocasions més que van fer patir al Girona. L’efecte Aspas va funcionar a Balaídos, que fins i tot creia en el triomf. Tot i l’esforç final, incloent-hi un xut de Tsygankov al 92’ que va fer lluir Guaita, el marcador no es va moure i el partit va acabar amb un empat a un. Un punt que, vist el desenvolupament del matx, va resultar un desenllaç just per a tots dos equips. La nota positiva: l’equip gironí va trencar una sequera de 308 minuts sense anotar.

FI DE LA SEQUERA

Després de 308 minuts, Yangel va trencar la mala dinàmica de l’equip amb el gol

TRAM FINAL DECISIU

L’entrada d’Aspas al minut 64 va ser clau per al Celta, que va revifar i va merèixer l’empat