Girona

Petits també amb l’estadi

9.721. El Girona, un dels dos debutants en la Champions League, va apostar per quedar-se a Montilivi, que es converteix en la instal·lació amb menys aforament de la competició

Girona és de Champions i Montilivi demà també ho serà. Sense les tres grades supletòries de preferent, gol nord i gol sud, l’aforament del fortí gironí es reduirà de 14.624 localitats fins a 9.721. Això el converteix, de lluny, en l’estadi més petit de la màxima competició continental, tot i que sense la reducció ho continuaria sent, ja que el segon més petit, l’estadi on jugarà l’altre debutant d’aquest curs, el Brest, té capacitat per a 18.250 persones.

Tot i la reducció d’aforament que deixarà diversos socis fora, els gironins van preferir que la Champions es jugués a casa i així ho va acabar aconseguint el club fent unes mínimes reformes. Altres equips, però, no han tingut més remei que allunyar-se de casa. És el cas del Brest i l’Sturm Graz. El Brest, equip que competeix a la primera divisió francesa i que normalment juga a l’estadi Francis-Le Blé, no ha pogut adaptar-se a la normativa UEFA i ha optat per jugar els partits de la lliga de campions a l’estadi Roudourou, el camp habitual del Guingamp a una hora i 15 minuts de Brest. El mateix li passa al conjunt austríac. L’Sturm Graz, un dels rivals que visitaran el Girona en aquesta primera fase de la competició, també ha de jugar els partits de casa en un altre camp, perquè el seu estadi no reuneix els requisits. Els austríacs jugaran al Wörthersee Stadion, camp habitual del Klagenfurt, amb una capacitat per a 32.000 assistents, i no pas al Merkur Arena, amb espai per a 15.322 persones, on juguen la lliga i que comparteixen amb el Grazer AK.

Alguns han d’emigrar i a d’altres, per poder complir amb les estrictes normatives de la UEFA, se’ls redueix de manera considerable l’aforament. És el cas de la majoria dels clubs alemanys, on és habitual que hi hagi grades dedicades a llocs per estar dret, i la UEFA només permet entrades amb seient numerat. Això fa que el Signal Iduna Park del Dortmund passi de tenir una capacitat de 81.365 –un dels estadis amb més aforament de la competició– a 66.099; el MHP Arena Stuttgart, de 60.499 a 54.812, i l’Allianz Arena, de 75.024 a 70.000.

Reformes obligades per complir la normativa

A.V.

El Girona ha hagut de fer diverses adequacions a l’estadi de Montilivi per complir amb les exigències que la UEFA li va imposar quan va inspeccionar la instal·lació amb vista a la classificació de l’equip per a la Champions League en el tram final del curs passat. Les principals novetats que presentarà l’estadi són les noves localitzacions per a la premsa, a la zona de la tribuna principal del camp, i la nova sala de premsa, que estarà ubicada a la zona subterrània, on hi ha els vestidors, les oficines i els despatxos. A més, el club ha hagut d’adequar el cablejat i la xarxa, i ha fet lavabos nous a la zona de tribuna i un magatzem.

Una carpa al pàrquing del gol nord

A.V.

Una altra de les grans novetats ha estat la instal·lació d’una carpa que ocupa bona part del pàrquing del gol nord, on habitualment hi havia l’àmplia fan zone en els partits de lliga. L’envelat, destinat per als VIP relacionats amb els convidats, patrocinadors i partners de la UEFA, s’ha convertit en una instal·lació fixa que treu places d’aparcament als estudiants de la UdG, fet que ha provocat neguit entre els veïns.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)