Girona

Jesús ’Chus’ Morchón

“El trasllat a Montilivi va suposar tot un canvi de mentalitat”

Jesús Chus Morchón (Camprodon, 12/10/1942), un dels davanters més prolífics de la història del Girona, va formar part de la plantilla que va viure el trasllat del camp de Vista Alegre a l’estadi de Montilivi, inaugurat el 14 d’agost del 1970 en un partit contra el Barça (1-3) en què va ser titular. Morchón, que també va destacar en l’Olot, va disputar els darrers quatre cursos de la seva carrera com a blanc-i-vermell i va ser el màxim golejador en els tres primers.

Com recorda el partit inaugural contra el Barça?

Va ser un dia molt esperat per tothom. Hi havia un bonic ambient de futbol. Hi van assistir 25.000 persones, el camp feia goig i el rival era un bon reclam.

Què va suposar per a la ciutat i per al club el trasllat a Montilivi?

En l’àmbit esportiu, va comportar tot un canvi de mentalitat per a la població de Girona. A Vista Alegre hi havia un caliu més familiar, el públic podia tocar l’esquena dels jugadors quan hi havia un servei de banda, però el trasllat a Montilivi era convenient, no es pot viure dels records, i va permetre al club professionalitzar-se.

El dia de la inauguració no va marcar, però en el primer partit oficial a Montilivi, no va fallar amb la seva cita amb el gol.

Ho recordo perfectament. Vaig fer gol amb un cop de cap contra l’Acero. No me’n recordo de tots, però dels més especials, sí. I aquest n’és un.

Vostè era dels que creien que la Champions League s’havia de disputar a Montilivi?

Sí, jugar a Barcelona hauria estat un menyspreu al soci que fa un esforç econòmic per pagar el carnet.

N’hi ha prou amb gaudir de la Champions League, o també s’han d’exigir resultats?

Hem de gaudir-ho. Probablement no tornarà a passar. Jo, com a mínim, no ho tornaré a veure. Això no té preu i s’ha de valorar ara, no quan ho deixem de tenir.

Jugador del Girona Entre el 1969 i el 1973
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)