El protagonista

David López

Històric i agredolç

David López sempre serà recordat com el primer golejador de la història del Girona en la Champions League. Tenint en compte que els defenses no acostumen a veure porteria gaire sovint, pocs s’haurien imaginat que aquest honor recauria en el central català, però el futbol no entén de lògica, i el partit d’ahir en va ser un clar exemple. El conjunt de Míchel va ser superior al Feyenoord durant els primers 20 minuts, i després de diverses aproximacions, la solució va acabar arribant a pilota aturada, en un servei de cantonada executat per Tsygankov, que tot fa pensar que acompanyarà Romeu i Blind a la infermeria durant un temps. L’extrem va haver de ser substituït per Danjuma abans de la mitja hora de joc. Fins aleshores, havia estat el millor de l’equip. Miovski, que en la segona part fallaria un penal que no va picar gens malament, va rematar la centrada de l’ucraïnès al primer pal, però el seu cop de cap va ser bloquejat per un defensa visitant. Va ser aleshores quan va aparèixer David López, murri, ben situat dins l’àrea petita i atent al refús per, amb molta sang freda, tenir la calma de controlar amb la cuixa dreta, orientar-se la pilota a la bota esquerra i endreçar-la al fons de la porteria per entrar per sempre més als llibres d’història del club.

No obstant això, no tot seria flors i violes. Més aviat al contrari. A partir de l’1-0, la mala sort es va acarnissar amb el Girona i es va imposar la bogeria. El Feyenoord va empatar quatre minuts després en una falta lateral que Yangel es va introduir a la seva porteria. I, tot seguit, es va produir la lesió de Tsygankov. Aquestes dues desgràcies van descol·locar l’equip, que ho va acusar de mala manera. Més tard, els fantasmes van tornar a aparèixer en la sortida de la pilota, efectiva quan s’executa amb precisió, però sempre arriscada, i com ja va passar en la desfeta contra el Barça, David López va tornar a cometre un error greu en fallar una passada i Milambo ho va castigar per fer l’1-2 amb l’únic xut entre els tres pals dels neerlandesos, sense comptar el penal aturat per Gazzaniga, que arribaria posteriorment en una nova errada en la construcció del joc. El futbol és cruel, ho sap el Girona, que se n’ha endut de ben fortes, i ho sap el barceloní, que, tot i ser el jugador blanc-i-vermell amb més recuperacions (11), va passar de ser l’heroi a sortir a la fotografia en qüestió de minuts. El gol de Van de Beek va donar esperança, però aquesta es va esfumar ben aviat amb un nou gol en pròpia de Krejcí. “Hem anat rebent mastegots que ens han anat frenant”, va explicar després David López. “Era un dia històric per al club i hem fet tot el possible per guanyar. En el partit contra l’Slovan Bratislava, els tres punts no es poden escapar, s’han de quedar a Montilivi”, va remarcar el central, que va debutar en la competició més prestigiosa de clubs amb 34 anys a París i que, un cop ho paeixi tot, amb el temps, recordarà el dia d’ahir com un dels més especials de la seva carrera.