Girona

L’Athletic, un rival exigent

Tornada a la realitat. Menys de quatre dies després de l’estrena europea a Montilivi, el Girona de Míchel rep demà (14 h) l’equip dirigit per Ernesto Valverde, un os ben dur de rosegar

“La nova realitat” del Girona, tal com l’ha definida Míchel Sánchez, inclou un calendari ben exigent en l’aspecte físic i mental. I la lliga, la gran prioritat, no espera ningú. Els jugadors blanc-i-vermells tenen el repte de fer un ràpid canvi de xip per centrar-se en la competició domèstica, un aspecte en què el tècnic de Vallecas està incidint molt aquesta temporada. I amb raó. Menys de quatre dies separen el xiulet inicial de l’estrena europea a Montilivi contra el Feyenoord del que sonarà diumenge a les 14 h en la novena jornada contra l’Athletic Club. I, sense anar més lluny, en l’únic precedent en què els gironins van tornar a la realitat poques hores després del glamurós debut en la Champions League a París, van completar el pitjor partit del curs a Mestalla (2-0) i un dels més fluixos de l’era Míchel. La lliçó, doncs, ha d’estar ben apresa, encara més tenint en compte que, aquest cop, el rival serà encara més complicat que el València.

Després d’un inici amb dubtes en què només va sumar quatre punts de dotze, dos triomfs a domicili, a Las Palmas (2-3) i a Leganés (0-2), i un tercer contra el Celta (3-1) va permetre a l’Athletic Club refer-se i escalar fins a la cinquena plaça. Ara mateix, els bilbaïns són a dos punts de l’Atlético, quart, i en sumen 14, cinc més que el conjunt gironí. A més, els bascos van debutar en l’Europa League la setmana passada amb un meritori empat a Roma (1-1), en un partit en què Parades va veure porteria en el tram final per als visitants, mentre que el gol local va néixer d’una combinació entre dos exjugadors del Girona; Angeliño, l’assistent, i Dovbyk, el golejador.

Pel que fa a l’apartat de baixes, Ernesto Valverde no podrà comptar amb el porter Agirrezabala, que va ser expulsat en l’última jornada a San Mamés contra el Sevilla (1-1). Això hauria de comportar el retorn d’Álex Padilla sota pals. A més d’aquest canvi obligat a la porteria, el central Yeray Álvarez no juga des del 31 d’agost, en la derrota contra l’Atlético (0-1), per una lesió muscular al bíceps femoral de la cama dreta, i és dubte. Per la seva banda, una de les figures clau, Oihan Sancet, que ja acumula tres gols en lliga aquest curs, estarà disponible per la visita a Montilivi després d’haver quedat recentment fora d’un parell de convocatòries per una sobrecàrrega a la cama esquerra. De fet, el mitjapunta ja va tornar a l’onze inicial dijous en la victòria contra l’AZ Alkmaar neerlandès i va ser l’autor del segon gol (2-0), i arribarà en condicions a la cita de diumenge. Ara bé, la gran amenaça és l’internacional espanyol Nico Williams, una de les grans revelacions de l’Eurocopa, i tot i que no ha arrencat la temporada al mateix nivell, el lateral dret que triï Míchel, que probablement serà Francés, tindrà el difícil repte d’aturar l’extrem navarrès.

L’Athletic Club, amb un bloc de jugadors molt consolidat, també ha aprofitat per reforçar-se durant l’estiu i presenta algunes novetats. Tot i que només acumula dues titularitats en lliga, el fitxatge més destacat ha estat el de l’extrem Álvaro Djaló, de 25 anys, per qui el club basc va pagar 15 milions d’euros a l’Sporting de Braga. També ha arribat el lateral dret Gorosabel, lliure després d’acabar contracte amb l’Alavés, i el central Unai Núñez, cedit pel Celta, a més de futbolistes formats a Lezama que han fet el salt al primer equip com el migcampista Jauregizar o el lateral esquerre Adama Boiro.

LLIÇÓ APRESA?

El mal partit a Mestalla després del debut a Europa ha de servir com a avís

EL RIVAL

Després d’un inici amb dubtes, l’Athletic Club ha sumat deu punts dels últims dotze
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)