Girona

Aturades de contrastos

Les quatre pauses han marcat un Girona irregular, amb triomfs brillants i ensopegades que desafien la seva ambició

L’última pausa arriba amb empats i dubtes, i amb un retorn a Montjuïc contra el Barça molt complicat

La tem­po­rada 2024/2025 de LaLiga ha estat esquit­xada de diver­ses pau­ses que han tren­cat el ritme habi­tual dels equips, i el Girona no n’ha estat una excepció. Aques­tes atu­ra­des, algu­nes moti­va­des pels com­pro­mi­sos inter­na­ci­o­nals de les selec­ci­ons i una altra pel tra­di­ci­o­nal des­cans nada­lenc, han tin­gut un impacte desi­gual en el ren­di­ment dels blanc-i-ver­mells. Han estat moments de reflexió, opor­tu­ni­tats per refer for­ces o, en alguns casos, pre­lu­dis de resul­tats difícils de dige­rir.

El curs va arren­car amb una pri­mera pausa al setem­bre, del 2 al 10, per les dates FIFA. El retorn no va ser gens plàcid: Mon­ti­livi va ser tes­ti­moni d’una exhi­bició del Barça, que va escla­far el Girona amb un 1-4 ina­pel·lable. A l’hora de joc, els blau­grana ja domi­na­ven per 0-4, i només un encert de Stu­ani va evi­tar una humi­li­ació encara més gran. Va ser un cop d’efecte que va sac­se­jar les aspi­ra­ci­ons d’un equip amb ganes de con­so­li­dar-se com a refe­rent. Poc després, a mit­jan octu­bre, va arri­bar la segona atu­rada, del 7 al 15, i el Girona va tor­nar a patir una sotra­gada a casa. En la jor­nada 10, la Real Soci­e­dad va con­que­rir Mon­ti­livi amb un 0-1 que va fer més mal del que el mar­ca­dor indica. Els bas­cos van superar els cata­lans a la taula, rele­gant-los a una dece­be­dora 12a plaça. Tot i això, cal posar en relleu que, abans d’aquesta pausa, els de Míchel havien asso­lit un tri­omf vibrant con­tra l’Ath­le­tic Club (2-1), un par­tit en què Gaz­za­niga es va eri­gir en heroi des de la tanda de penals.

El novem­bre va por­tar un canvi d’aires amb la ter­cera atu­rada, de l’11 al 19, i aquí el Girona va viure el seu moment més dolç. Prèvia­ment, l’equip havia arren­cat una victòria llui­tada al Coli­seum con­tra el Getafe (0-1), i, després de gai­rebé dues set­ma­nes sense lliga, va rea­parèixer amb una exhi­bició gole­ja­dora a Mon­ti­livi.En el derbi català con­tra l’Espa­nyol, els blanc-i-ver­mells van bri­llar amb un 4-1 que va aixe­car l’afició dels seients. En el minut 27, el mar­ca­dor ja reflec­tia un 4-0 acla­pa­ra­dor, fruit d’un doblet de Miovski, la seva estrena, una diana de Bryan Gil i Krejcí. Puado va reta­llar distàncies pels peri­qui­tos, però el fes­ti­val gironí ja era incon­tes­ta­ble. Els de Míchel van esca­lar fins a la setena plaça i somi­a­ven fer grans coses, mal­grat l’allau de bai­xes d’aquell mes de novem­bre.

Tres set­ma­nes de Nadal

Si bé no està vin­cu­lada a les selec­ci­ons, l’atu­rada de Nadal ha estat el parèntesi més extens de la tem­po­rada, amb tres set­ma­nes sense com­pe­tició que han resul­tat balsàmiques per al Girona. L’any es va aco­mi­a­dar amb una victòria plàcida i con­vin­cent per 3-0 con­tra el Valla­do­lid, el 20 de desem­bre, un resul­tat que va trans­me­tre con­fiança a l’equip i a l’afició. El retorn, ja el 2025, va ser igual­ment fructífer: a Men­di­zor­rotza, con­tra l’Alavés, els blanc-i-ver­mells van haver de suar fins al dar­rer alè per empor­tar-se els 3 punts (0-1). Un gol de Solís en el temps afe­git va decan­tar la balança en un duel en què els locals van asset­jar la por­te­ria giro­nina sense premi. Aquest tri­omf ajus­tat va situar el Girona en vui­tena posició amb 28 punts, un botí valuós per enca­rar la segona mei­tat del curs amb opti­misme.

L’última atu­rada per selec­ci­ons, del 17 al 25 de març, arriba en un con­text més espinós. L’equip tra­vessa una fase de tres empats con­se­cu­tius que, si bé man­te­nen la imba­ti­bi­li­tat, des­til·len una certa impotència ofen­siva i un punt de des­encís. La manca de pun­te­ria i la soli­desa defen­siva han evi­tat der­ro­tes, però també han fre­nat l’ascens a la clas­si­fi­cació. Ara, amb el retorn a l’horitzó, el Girona s’enfronta a un repte majúscul: el diu­menge 30 de març, a les 16.15 h, visi­tarà Montjuïc per mesu­rar-se amb un Barça que no acos­tuma a per­do­nar. Aquest esce­nari impo­nent serà una prova de caràcter per a un equip que neces­sita retro­bar la seva millor versió i tren­car una dinàmica que amenaça de con­ver­tir-se en un llast. I tot, amb una altra allau de bai­xes al mig del camp.

En el còmput glo­bal, les atu­ra­des han estat un reflex fidel del recor­re­gut del Girona: des de la fra­gi­li­tat ini­cial con­tra rivals de pes fins a l’esplen­dor del novem­bre, pas­sant per la sere­ni­tat del parèntesi nada­lenc. Cada pausa ha dei­xat una empremta dife­rent, però totes han posat a prova la capa­ci­tat de l’equip per adap­tar-se i reac­ci­o­nar. El duel a Montjuïc, com a epíleg d’aquesta última atu­rada, mar­carà el dar­rer tram de com­pe­tició i amb unes aspi­ra­ci­ons que ja són més humils, com ara la per­manència, però que s’han de posar en relleu igual­ment.

Antal, amb Hongria sub 21

El central hongarès del filial gironí, Antal Yaakobishvili, ha estat un dels altres seleccionats en aquesta finestra; en el primer enfrontament, va jugar 75 minuts contra la selecció sub 21 d’Islàndia, que va guanyar contundentment (3-0). Antal va anotar-se un gol en pròpia porteria. Avui, el jugador del Girona torna a tenir un compromís contra Irlanda sub 21 en el darrer amistós dels hongaresos en aquesta pausa. Antal ja estarà disponible en el pròxim enfrontament clau del filial gironí, al camp del Reus, que pot ser definitiu per a l’ascens directe.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.