Internacional

Caos en el mundial femení

Hoquei sobre patins. Comença demà a Iquique (Xile) i ahir encara no se sabia si els tretze equips participants estarien dividits en tres grups com proposa la FIRS o en quatre com volien el comitè organitzador i la federació xilena

La selecció espanyola, campiona d'Europa femenina, espera redimir-se en el mundial d'Iquique (Xile) de l'inesperat novè lloc del mundial de França del 2014 amb un bloc format per set catalanes i tres asturianes. El tècnic és l'argentí Alejandro Domínguez. Demà es farà la cerimònia d'inauguració i en teoria haurien de començar els partits. Però ahir encara no se sabia el calendari. Els organitzadors no estaven d'acord amb la fórmula de la FIRS de dividir els tretze equips en tres grups i en volien quatre: “Des del mundial de Buenos Aires el 1998 que no es feia una primera fase amb tres grups.” L'alemany Harro Strucksberg, el president del CIRH, argumenta que la distribució en quatre grups no és coherent. Diu que els equips europeus han hagut de viatjar molts quilòmetres per jugar “només cinc partits”. La federació xilena i el comitè defensen que per canviar el sistema s'haurien hagut de modificar els estatuts de la FIRS. El mundial ja fa temps que porta cua. Fa tan sols dos mesos la pista principal no tenia sostre, ni vestidors, ni graderies. Es va construir tot a corre-cuita i la FIRS va estar a punt de revocar l'organització. Els xilens volen que la seva selecció repeteixi la gesta del títol obtingut l'any 2006 a Santiago. L'actual campiona és l'Argentina. Espanya va aconseguir el seu quart i darrer títol el 2008 al Japó.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)