Internacional

Cap a quarts amb ambició

Hoquei sobre patins. Espanya va derrotar dilluns França –campiona del món el 2012– en el mundial amb autoritat i tanca la primera fase amb brillantor en el primer lloc del grup B

La selecció espanyola femenina d'hoquei sobre patins, amb set catalanes i tres asturianes, va derrotar amb contundència França i es va assegurar l'accés als quarts de final del mundial d'Iquique i la primera posició del grup B. França va ser campiona mundial el 2012 i no s'intuïa un rival gens còmode. Però la sortida fulgurant i la verticalitat del conjunt d'Alejandro Domínguez va aplanar el camí i va desballestar l'estratègia gal·la. En només onze minuts, Espanya ja dominava per 0-3 gràcies a l'encert de Maria Díez, Natasha Lee i Sara González. França va intentar reaccionar, però l'equip espanyol va estar ben plantat. En el segon temps, els gols de Berta Busquets, Maria Díez (2) i Laura Puigdueta van deixar el partit vist per sentència. En el tram final, França va maquillar una mica el resultat. Ahir a la tarda, l'equip de Domínguez va jugar el darrer partit de la primera fase, un tràmit contra la feble Sud-àfrica 11-0). Els gols els van fer Lee (2), Casaramona (2), Puigdueta (2), Díez (2), Marta González, Sara González i Tarrida. Els quarts de final els jugaran demà els dos primers dels tres grups i els dos millors tercers. Espanya (3/3) aspirava a ser la millor primera –molts partits no s'havien acabat en el moment de tancar l'edició–per tenir l'encreuament teòricament més assequible contra l'equip amb pitjor bagatge dels classificats. També en el grup B, França i Portugal es jugaven ahir el segon lloc. En el grup A, l'Argentina i Itàlia s'havien d'enfrontar en el darrer partit per decidir el campió de grup. En el grup C, el primer lloc se'l discutien Xile, amfitriona i campiona del món el 2006, i Alemanya.

FRANÇA 2 ESPANYA 7

FRANÇA: Michoud-Godard, Daribo, Lafourcade, Laboyrie-Couderc i Bena –equip inicial–: Renier, Gohet i Denest. ESPANYA: Bernadas, Lee, Casarramona, Díez i S. González –inicial–; Tarrida, M. González, Busquets i Puigdueta. GOLS: 0-1 (7') Díez. 0-2 (10') Lee. 0-3 (11') Sara González. 0-4 (23') Busquets; 0-5 (24') Díez. 0-6 (28') Díez. 1-6, (32') Renier, de penal. 1-7 (38') Puigdueta. 2-7 (39') Denest. ÀRBITRES: Daniel Löwe (ALE) i Ulderico Balbarisi (ITA).
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)