Internacional

hoquei patins

copa intercontinental

El Vic aposta per jugar la copa Intercontinental

Hoquei sobre patins. El Barça hi va renunciar i l'Huracán de Buenos Aires va proposar el partit als osonencs, que esperen la confirmació de la FIRS

El Vic jugarà contra l'Huracán de Buenos Aires la final de la copa Intercontinental 2015 si la Federació Internacional de Patinatge (FIRS) li concedeix el vistiplau i si obté el finançament extraordinari per assumir-ne el cost. Les despeses inclourien el desplaçament de l'equip contrari, l'allotjament i els arbitratges, a més d'un cànon prou barat de 1.000 dòlars que imposa la federació internacional.

La copa Intercontinental enfronta el campió d'Europa, que va ser el Barça Lassa, amb el campió de Sud-amèrica, que va ser l'equip argentí. El club blaugrana, que ja havia jugat i guanyat al Palau la final a partit únic del 2014 contra el Petroleros YPF de Mendoza (6-2) assumint el cost dels bitllets de l'expedició argentina, va demanar que la FIRS s'impliqués i s'assentessin les bases de futur d'una competició que fa nosa en el calendari i que, fins i tot, molts cops no s'ha jugat perquè depèn exclusivament de la voluntat i de la liquiditat econòmica d'organitzar-la dels diversos campions europeus. Els dirigents internacionals, això no és cap novetat, no van fer cap pas endavant i el Barça va optar per renunciar oficialment a disputar-la. La copa Intercontinental, de fet, ja s'hauria d'haver jugat la temporada passada, tot i que ja hi ha precedents de finals jugades en el curs posterior. A més del Barça, l'altre club català que la va guanyar és el Reus, que va derrotar també el Petroleros YPF en la final jugada al pavelló olímpic reusenc el 2009.

L'Huracán, un club poliesportiu amb un equip de futbol a la màxima categoria argentina, va perseverar en el seu intent de viatjar i es va posar en contacte amb el Vic, el subcampió de la lliga europea jugada a Bassano del Grappa. Fins i tot en el lloc web del club argentí i en altres mitjans digitals argentins, en una notícia apareguda el 2 de setembre, s'informa que l'Huracán viatjarà a Vic per jugar la final el 19 de novembre. L'equip de Ferran Pujalte rep el dia 19 el Vilafranca al pavelló olímpic en l'Ok lliga. La confusió ve perquè els argentins van proposar la data i la van publicar sense esperar la resposta osonenca.

Ara mateix, el Vic espera la confirmació oficial de la FIRS perquè doni el tret de sortida a un partit que es jugaria durant el 2017. Al club català li faria il·lusió la possibilitat d'ampliar les vitrines amb un títol que no té.

ELS DINERS

El club només organitzarà el duel si obté un finançament extraordinari

LA FINAL

L'equip de Pujalte l'afrontaria en qualitat de subcampió de la lliga europea 2015
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)