Internacional

Jordi Bargalló: líder global

Hoquei sobre patins. L'exjugador del Liceo ja ha fet 13 gols i ha marcat en els set partits de la lliga portuguesa amb l'invicte Oliveirense en la seva primera experiència fora de l'OK Lliga

La qualitat de Jordi Bargalló (Sant Sadurní, 1979) li ha permès adaptar-se en quatre dies a les exigències de la lliga portuguesa mes catalanitzada de la història tot i viure la seva primera experiència lluny de l'OK Lliga. El polivalent internacional, un dels millors de la història, triomfa plenament en l'Oliveirense després d'haver estat jugador franquícia del Liceo durant dotze temporades. Bargalló té al seu costat el vallenc Jepi Selva i el porter osonenc Xevi Puigbí, que va aterrar a Oliveira de Azeméis el 2014 i és una peça clau. En el marc d'un equip absolutament renovat respecte del curs passat, amb cinc cares noves, el mig de Sant Sadurní s'ha retrobat amb el portuguès Ricardo Barreiros, un tot terreny bàsic amb el qual va coincidir al Liceo, i també amb el davanter gallec Pablo Cancela, un altre exjugador del Liceo que ha aterrat procedent del Forte dei Marmi.

El campionat, de fet, està marcat pel domini de l'equip de Bargalló, que dirigeix l'inefable To Neves. Amb el permís, però, del Porto de Guillem Cabestany –amb Carles Grau i Ton Baliu a les seves ordres–, i del Benfica, el campió d'Europa, que disposa de Jordi Adroher. Tots tres han guanyat en les set primeres jornades. El quart en discòrdia és l'Sporting del tècnic català Guillem Pérez i en el qual també juguen Pedro Gil, Ferran Font i Sergi Miras. Va cedir un sol partit en la sisena jornada a Barcelos (7-3) contra el campió de la CERS.

Sense tirar faltes ni penals, Jordi Bargalló ja ha marcat 13 gols, els mateixos que ha fet Jordi Adroher. Només supera els dos catalans en la taula de golejadors el davanter del Benfica João Rodrigues (18 gols). Pedro Gil (Sporting), per la seva banda, n'ha marcat 12. Tant Bargalló com Gil, a més, han marcat en les set jornades. La lliga portuguesa es caracteritza per defenses menys estrictes que en l'OK Lliga i per mitjanes golejadores més altes, característiques que, en part, Bargalló ja havia viscut en certa manera en la seva etapa al Liceo. Pedro Gil també ha reiniciat la seva aventura portuguesa acostumat a la bogeria de la lliga italiana i no se li fa gens estrany. El seu estil de joc agressiu i voraç s'hi adiu perfectament. Gil va jugar abans a l'Infante de Sagres i en dues etapes al Porto. Coneix, per tant, el campionat a bastament. Continuant amb els catalans, Ferran Font (Sporting) ha fet set gols; Sergi Miras (Sporting) ha marcat sis cops i Jepi Selva (Oliveirense) n'ha fet cinc. Tanca la relació el jugador del Porto Ton Baliu: cinc gols. La constatació del joc explosiu portuguès són els 8,57 gols de mitjana per partit. En l'OK Lliga, en deu jornades, en canvi, la mitjana és de 6,31 gols, tot i que l'última jornada va ser excepcional amb més de 8 gols per partit, i es va desmarcar la tendència. El boig Reus-Girona (12-5) va provocar una part substancial de la desviació.

LA DADA

També triomfa en el seu retorn a Portugal Pedro Gil, que ha fet 12 gols amb l'Sporting
Encara puc millorar l'adaptació i seguirà millorant. Però em trobo ben identificat amb l'equip
Tot i venir del joc alegre del Liceo, l'hoquei portuguès és més ràpid i, sobretot, més descontrolat
La pretemporada va costar. Quatre dels cinc nous venim de lligues diferents. El nivell és acceptable però el temps juga a favor nostre i millorarem molt

Els quatre grans juguen la lliga europea

Els quatre grans tenen marcada en l'agenda la lliga europea. Dissabte, per exemple, l'Sporting, que ja es va refer de l'ensopegada en la lliga golejant el Sanjoanense, juga a la pista del Reus en un partit en què Pedro Gil es retrobarà amb l'afició que el va veure amb la samarreta roig-i-negra durant dues temporades i amb la qual va guanyar la lliga europea del 2009. L'equip amb més pressió és el Porto, que va cedir un inesperat empat a casa contra el Mérignac francès i no pot fallar a la pista del Bassano. Tant l'Oliveirense, que juga a la pista del Breganze, com el Benfica, que visita el feble Diessbach suís, van fer els deures en el debut.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)