Internacional

Hoquei sobre patins

El Vic és d'un altre món

El conjunt de Ferran Pujalte goleja l'Huracán de Buenos Aires sense contemplacions i es converteix en el tercer equip català que guanya el títol

‘Els segadors' van sonar a l'Olímpic abans de la final

VIC 5 HURACÁN 1

CP VIC:Grau, Ordeig, Burgaya, Bancells i Rodríguez -equip inicial-; Casas, Presas i Llorca.CA HURACÁN:Antolín, Fernández, Cordamo, Ginestar i Dengra -equip inicial-; Duhalde, Cabañuz, Barreiro i Glaría.GOLS:1-0 (6') Rodríguez. 2-0 (9') Ordeig. 3-0 (18') Presas. 4-0 (19') Bancells. 4-1 (27') Barreiro. 5-1 (48') Rodríguez.ÀRBITRES:Barbarisi (Itàlia) i Soãres (Portugal).

El Vic va fer ahir rea­li­tat el seu somni glo­bal i va alçar amb auto­ri­tat la copa Inter­con­ti­nen­tal gràcies a un tri­omf clar i net con­tra l'Huracán de Bue­nos Aires. L'equip argentí es va veure impo­tent davant la classe i l'agres­si­vi­tat defen­siva dels oso­nencs, que van mos­trar a la pista la seva teòrica supe­ri­o­ri­tat des del pri­mer minut. Mia Ordeig, autor del segon gol i actor sem­pre fona­men­tal en els esque­mes de Fer­ran Pujalte, va ser reco­ne­gut com l'MVP de la final.

Els pro­legòmens ja con­vi­da­ven a l'opti­misme mal­grat que l'Olímpic, ni de bon tros, no es va omplir. El pro­to­col va arren­car amb un sen­tit himne argentí –només calia veure la cara dels juga­dors– i va con­ti­nuar amb Els sega­dors, l'himne naci­o­nal de Cata­lu­nya, que va sonar en una com­pe­tició inter­na­ci­o­nal ofi­cial, un fet des­ta­ca­ble i malau­ra­da­ment molt poc habi­tual.

Cris­tian Rodríguez va estar a punt de mar­car en la pri­mera jugada esca­pant-se dels seus mar­ca­dors amb habi­li­tat. L'Huracán es va arre­ce­rar en una zona defen­siva molt i molt tan­cada i no es va arris­car, d'entrada, gens en atac, cons­ci­ent que el Vic l'hau­ria ato­nyi­nat en el cos a cos. L'equip de Fabián Ramos va avi­sar en un con­tra­a­tac en què va fallar una rema­tada rela­ti­va­ment còmoda –un miratge–, però en l'acció poste­rior el Vic va fer l'1-0. Una tran­sició ràpida va aca­bar amb un tret mortífer en l'un con­tra un de Cris­tian Rodríguez –molt ins­pi­rat– pel pal llarg, davant del qual el por­ter visi­tant Antolín no va tenir res a fer (1-0 en el minut 6).

En el minut 9, Bur­gaya va fer una gran jugada per dar­rere de la por­te­ria rival i va enviar una bona pas­sada que Ordeig va engal­tar amb molt de mèrit (2-0). Fabián Ramos, el tècnic argentí, va dema­nar temps mort. Però no va tro­bar cap solució al col·lapse argentí en atac i tam­poc no va obte­nir la fórmula per con­te­nir els atacs cada cop més peri­llo­sos dels de Fer­ran Pujalte, que domi­na­ven amb como­di­tat. Pre­sas va fur­gar la ferida (3-0) amb la col·labo­ració del por­ter sud-ame­ricà en una altra acció de rapi­desa després de robar la bola dar­rere. El par­tit era un monòleg del Vic con­tra un equip espan­tat que tam­poc no tenia esma de gene­rar ni d'arris­car-se al davant perquè, poruc, seguia ata­cant amb dos homes a la seva pròpia rere­guarda. A més, Casas, hàbil i ràpid, va pro­vo­car el penal de Gines­tar. Ban­cells el va llançar. Antolín el va atu­rar, però va estar de pega perquè el rebuig va anar a petar a l'estic del català, que, amb sere­ni­tat, va sen­ten­ciar la final per sota el braç de l'abne­gat por­ter rival (4-0).

Els bio­rit­mes del par­tit es van modi­fi­car tímida­ment en el segon temps, quan Bar­reiro va mar­car el pri­mer gol de l'equip visi­tant. El Vic estava massa rela­xat i l'Huracán, revi­ta­lit­zat, va acon­se­guir per fi allar­gar les pos­ses­si­ons en atac. Gines­tar va avi­sar en una acció inte­rior i el Vic va redreçar el rumb. Pre­sas va enviar la bola al pal. Rodríguez (42') va tor­nar a enviar la bola al pal en una fase tran­quil·la en què els de Pujalte ja havien reconduït total­ment la insur­recció dels argen­tins. Només els pals, el por­ter rival i els errors en l'última pas­sada impe­dien que aug­mentés més l'avan­tatge. Casas va enviar a fora una gran tri­an­gu­lació de l'atac oso­nenc. Can­sats, els visi­tants van per­dre empenta en els últims minuts. I el Vic, final­ment, es va alleu­ge­rir mar­cant el cinquè quan Rodríguez va apro­fi­tar una pas­sada inte­rior d'Ordeig.

EL PROTAGONISTA

És un orgull molt gran ser campions del món de clubs pel que significa per als jugadors, per al club i els aficionats. Teníem la pressió de jugar a casa i l'obligació de vèncer
Aquests tipus de victòries serveixen per reforçar el treball dels jugadors, per donar-los confiança i autoestima
Ferran Pujalte
Tècnic del vic
2016
Vic (Catalunya)
2014
Barça (Catalunya)
2013
Benfica (Portugal)
2012
Liceo (Espanya)
2010
Reus Deportiu (Catalunya)
2008
Barça (Catalunya)
2007
Follonica (Itàlia)
2006
Barça (Catalunya)
2004
Liceo (Espanya)
1998
Barcelona (Catalunya)
1993
Liceo (Espanya)
1992
Barcelos (Portugal)
1989
Liceo (Espanya)
1987
Liceo (Espanya) *Les edicions del 1983, amb triomf del Barça, i el 1985, de la Unión Vecinal (ARG), no van ser oficials.

El segon títol internacional

La Intercontinental és la segona copa internacional que entra a les vitrines del Vic. La primera va ser la copa de la CERS del 2001, en la final a doble partit contra el Noia per un global de 9-7. L'equip el dirigia Ramon Anglada. Dos anys abans, havia guanyat a Alcobendas la copa, el seu primer títol. Atresora tres copes més (2009, 2010 i 2015), dues supercopes (2009 i 2010) i ha estat tres cops subcampió d'Europa (2009, 2010 i 2015) i dos cops subcampió de la copa de la CERS (1994 i 2013).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)