Lliga Europea

hoquei patins

lliga europea femenina

Regnen a Europa

El Voltregà va guanyar el seu cinquè títol europeu superant en la final l'Hostelcur Gijón amb un gol de Natasha Lee

Laia Vives va fer una gran actuació i va desfer tot el perill

gijón 0 voltregà 1

HOSTELCUR GIJÓN:Elena González Lolo, Marta González Piquero, Sara González Lolo, Maria Díez i Anna Casarramona –equip inicial–. No van jugar: Olga Giménez, Alba Garrote, Paula Calleja, Lorena Alonso i Judit Morera.CP VOLTREGÀ:Laia Vives, Natasha Lee, Berta Tarrida, Cristina Barceló i Adriana Gutiérrez –equip inicial–; Aina Arxé i Nara López. No van jugar: Anna Romero, Joana Comas i Aina Lafon.GOL:0-1 (10') Lee.ÀRBITRES:Jordi Steff i Johannes Schneider (Suïssa). Van mostrar targeta blava a Marta González Piquero.FALTES:7 del Gijón i 8 del Voltregà.PÚBLIC:Més de 2.000 espectadors.

Per cinquena vegada en la seva història el Voltregà va aixecar el trofeu de la lliga europea femenina. Un gol de Natasha Lee en el minut 10 va servir perquè les osonenques derrotessin l'Hostelcur Gijón en la final i revalidessin el títol. El Voltregà era el campió vigent, va defensar la seva corona amb èxit i per primer cop en va guanyar dues de consecutives. La final contra l'amfitrió va ser molt disputada i anivellada i va estar marcada per la gran actuació de les dues porteres. Va destacar sobretot Laia Vives en el conjunt de Sant Hipòlit, que va mantenir la porteria a zero i va desfer tot el perill que li va arribar. El Voltregà i el Gijón tenien cada un quatre títols de la màxima competició europea de clubs i, amb aquest nou guardó, el conjunt osonenc se situa com el veritable rei europeu.

Com no podia ser d'una altra manera, el Gijón va començar la final dominant i amb ganes de situar-se al davant en el marcador. Jugava a casa i volia complaure el nombrós públic que hi havia a la graderia. El Voltregà va construir una sòlida defensa al voltant de la seva porteria i va anar desfent les primeres ocasions de les asturianes. En el minut deu de joc, Natasha Lee –que va guanyar el seu sisè títol– va fer un contraatac en solitari i davant la portera local va culminar molt bé l'acció fent-li passar la bola per sota les cames per marcar el 0-1. El conjunt asturià va dominar una mica més i va buscar empatar al més aviat possible, però van ser les osonenques les que haurien pogut ampliar el resultat quan Marta González Piquero va veure la targeta blava i Nara López va disposar d'una falta directa en el minut 16. La portera local, Elena González Lolo, la va aturar molt bé i el Gijón no va patir en els dos minuts d'inferioritat, ja que pràcticament sempre va tenir la bola en el seu poder. El tècnic del Voltregà, Beto Borregán, havia anat fent canvis, mentre que l'entrenadora del Gijón, Maria Fernández, no en va fer cap durant tot el partit i fins i tot quan va poder recuperar les quatre jugadores de pista va sortir la mateixa que havia estat exclosa. Al descans s'hi va arribar amb el mínim 0-1 per al Voltregà.

El Gijón insisteix en atac

La segona part va començar amb una rematada al pal d'Adriana Gutiérrez per al Voltregà i una jugada polèmica, ja que les locals van reclamar penal en una caiguda de Sara González Lolo davant la portera Laia Vives que els àrbitres no van apreciar. El Gijón necessitava capgirar el partit i va pressionar la sortida de la bola de les osonenques i va ser més insistent en atac. El Voltregà es va saber replegar molt bé en defensa i va tenir les seves oportunitats en les jugades ràpides d'atac per sentenciar. En els darrers cinc minuts el Gijón va tenir bones ocasions, però la portera Laia Vives va fer un autèntic recital d'aturades i va mantenir la seva porteria a zero. El Voltregà va poder sentenciar a tres minuts del final en un contraatac de Natasha Lee, que va fer una bona passada a Nara López, que no va poder superar la portera local. En els darrers minuts la jugadora més perillosa del conjunt asturià va ser la manlleuenca Anna Casarramona, que va fer un parell de bones rematades; però no va marcar, i a poc a poc veia com estava a punt de perdre la seva segona final europea consecutiva, ja que l'any passat va perdre amb el Manlleu i aquest amb el Gijón. Les asturianes van buscar l'empat fins als darrers segons, però Laia Vives va estar inspirada fins al final i a vint segons per acabar va rebutjar una perillosa rematada de la igualadina Maria Díez. El mínim avantatge es va mantenir en els darrers segons i el títol va ser per al Voltregà.

Guanyar una final de la copa d'Europa implica patir molt. Aquestes jugadores s'han deixat la vida per guanyar la final. Ens hem avançat aviat, però hem tingut ocasions per rematar-ho