Internacional

hoquei patins

Copa de les Nacions

Assaig general

Hoquei sobre patins. La selecció espanyola inicia avui la copa de les Nacions de Montreux, que serveix de preparació per al mundial d'aquest any i en la qual participen les grans potències

Les millors seleccions del món estan presents en la copa de les Nacions de Montreux, que s'inicia avui. L'Argentina, l'actual campiona mundial; Portugal, l'actual campiona d'Europa i tercera del món; Espanya, subcampiona mundial i medalla de bronze en l'europeu, i Itàlia, subcampiona europea i cinquena del darrer mundial, són les favorites en aquest torneig, que es disputa l'any del campionat del món i és com un assaig general del mundial. Completen els dos grups de quatre equips de la competició França, Xile, Angola i el Montreux HC suís, l'organitzador.

La selecció espanyola, dirigida per Quim Paüls, lluitarà per guanyar un títol que no aconsegueix des de l'any 2007, tot i que en les darreres quatre edicions ha estat la subcampiona darrere de Portugal. Espanya jugarà en el grup A contra Portugal, Xile i Angola, mentre que el grup B el formaran l'Argentina, Itàlia, França i el Montreux. Els dos primers de cada grup passaran a les semifinals. Espanya porta un equip en què faltes algunes figures, però hi han entrat joves talents. L'Argentina es presenta amb sis campions mundials en les seves files i amb Matías Pascual, Lucas Ordóñez (Barça) i Matías Platero (Reus) de l'OK Lliga. Portugal també aspira a guanyar i té un equip potent, en el qual hi ha Pedro Henriques (Reus) i Henrique Magalhães (Liceo).

El torneig més antic

El torneig de Montreux és el més antic d'hoquei sobre patins del món, la primera edició es va disputar l'any 1921, i ara s'arriba a la 67a edició. Primer es jugava cada any, després, cada dos, i més tard es va fer coincidir amb l'any del mundial. Portugal i Espanya dominen el palmarès amb 18 títols per a la selecció portuguesa i 17 per a l'espanyola. Dels equips que la disputen enguany, l'Argentina té dos títols –el darrer, l'any 1993–, mentre que Itàlia va guanyar el 1982. Xile i França no tenen cap títol i el Montreux acumula quatre títols, va guanyar la primera edició l'any 1921 i la darrera, el 1941. Alguns anys la copa de les Nacions la van disputar equips de clubs, i així el CP Voltregà va guanyar l'any 1961 i el FC Barcelona l'any 1995.

BUSCA EL TÍTOL

Espanya no guanya des del 2007 i ha estat segona les quatre últimes edicions
La selecció espanyola
Xavi Malián (Liceo), Gerard Camps i Cristian Rodríguez (Vic), Eduard Lamas i Pau Bargalló (FC Barcelona), Nil Roca (Noia), Raül Marín (Reus), Ignacio Alabart (Voltregà), Enric Torner (Forte dei Marmi) i Pedro Gil (Sporting)
Els grups
Grup A:
Portugal, Espanya, Xile i Angola
Grup B:
Argentina, Itàlia, França i Montreux
Els partits d'Espanya
Avui (22.30 h)
Espanya - Angola
Demà (19 h)
Espanya - Xile
Divendres (20.30 h)
Espanya - Portugal
La fase final
Dissabte 18 i 20 h
Semifinals
Diumenge 18 h
Tercer i quart lloc
Diumenge 20 h
Final

El Reus disputarà el torneig júnior

El Reus Deportiu disputarà el torneig júnior de Montreux, que arriba a la quarta edició, i defensarà el seu títol. Els conjunt roig-i-negre s'enfrontarà divendres amb l'Aix-les-Bains francès (15.30 h), dissabte jugarà contra el Montreux suís,a les 12 h, i tancarà la competició diumenge contra l'Alverca portuguès (12 h).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)