OK Lliga

hoquei patins

ok lliga

Efectes col·laterals positius

OK Lliga. La crisi és un dels factors que ha reconduït l’ímpetu dels directius. Feia més de dos anys que no queia cap tècnic de la màxima categoria fins que el Reus va fer fora Enrico Mariotti

La tardor del 2012 i l’hivern del 2013 van ser especialment tempestuosos, però des de llavors tot i algunes excepcions, la calma s’ha instal·lat en l’OK Lliga. Feia més de dos anys que cap tècnic era destituït a mitja temporada i quan semblava que el curs finalitzaria sense damnificats, el Reus va fer fora Enrico Mariotti en la penúltima jornada en circumstàncies estranyes perquè s’acabava de proclamar campió d’Europa. La crisi, pèssima en molts aspectes, té una connotació positiva en aquesta estabilitat que ha envaït els directius, que prou feines tenen a arribar a final de mes i no estan per pagar rescissions. L’exemple invers el veiem a Portugal, el nou destí dels calés. L’Sporting Club, amb un projecte milionari, no va tenir paciència i a mitjan curs va acomiadar, amb nocturnitat, el tècnic català Guillem Pérez, que va ser substituït pel fins llavors entrenador del Barcelos Paulo Freitas.

A més, en la nostra romàntica lliga hi ha veritables idil·lis entre tècnics i banquetes que es prolonguen durant anys i anys, a l’estil del futbol anglès, i que contribueixen a l’statu quo actual. La longevitat de Sir Carlos Gil (Liceo) –allà dalt també l’han rebatejat com el Phil Jackson de l’hoquei sobre patins– és en aquest sentit paradigmàtica. Mestre de mestres, viu la vuitena temporada de la quarta etapa a la banqueta gallega i suma un total de 22 campanyes. Ferran Pujalte ha complert el seu cinquè curs en la segona etapa al Vic i la tretzena global. Ara marxa. El seu pas intermedi pel Barça no es va acabar bé i va ser destituït el maig de 2011 quan faltava ben poc per cloure la temporada.

L’exentrenador del Manlleu Tudy Nogué, destituït el desembre del 2014 i rellevat per Quim López, va ser, a excepció de Mariotti, la darrera víctima a l’OK Lliga. El curs 2015/16 no hi va haver cap destitució. També el curs 2014/15, el Blanes va viure una situació ben curiosa. Miquel Umbert va ser el tècnic les dues primeres jornades, Ricard Hernáez va arribar en la tercera i s’hi va estar fins a la setena i, en la vuitena, va agafar el relleu l’ara tècnic del Girona Ramon Benito, destituït el curs anterior en el mateix club. Va aguantar de la vuitena jornada fins a la 24a, quan va entrar en escena Albert Pons. El Blanes, evidentment, va descendir. Més tard, va desaparèixer.

Entre les últimes destitucions figura la del tècnic argentí Gaby Caro al Barça, acomiadat el març del 2013 arran de la patacada en la copa d’Oviedo. El relleu el va agafar Ricard Muñoz, el seu segon, que ha triomfat plenament. El novembre del 2012 contra tot pronòstic, va ser rellevat l’entrenador del SHUM Jordi Roca malgrat que havia guanyat a Igualada en el partit anterior. Roca havia fet una campanya excepcional amb els selvatans el curs anterior que els havia penjat el cartell de conjunt revelació i que els va permetre jugar la copa a Vilanova el 2012. Ivan Sanz el va substituir però tampoc no va acabar el curs i l’inquilí final de la banqueta va ser Tete Hugas. El febrer del 2012 va caure Carlos Figueroa, que no va triomfar en el seu debut al Vic després de deu anys espectaculars al Barça. El substitut va ser Gerard Pujol, que ara torna al club

LA DADA

A Portugal, Guillem Pérez va ser destituït en l’Sporting Club a mitja temporada
Enrico Mariotti (Reus) 2016/17
Tudy Nogué (Manlleu) 2014/15
Miquel Umbert, Ricard Hernández, Ramon Benito (Blanes) 2014/15
Gaby Cairo (Barça) 2012/13
Jordi Roca, Ivan Sanz (SHUM) 2011/12
Carlos Figueroa (Vic) 2011/12
Ferran Pujalte (Barça) 2010/11
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)