Més hoquei

La joventut al poder

Hoquei sobre patins. El Noia, amb set jugadors menors de 24 anys, endossa un correctiu al Barça i avui es juga la lliga catalana contra el Reus

BARÇA 2 NOIA 5

BARÇA LASSA:Egurrola, Panadero, Gual, Barroso i Pau Bargalló –equip inicial–; Pascual, Ordóñez, Alabart i Joseph.NOIA FREIXENET:Martí Zapater, Esteller, Roca, Llorca i Arnau Xaus –equip inicial–; Casas, Mendes, Del Amor i Esteller.GOLS:1-0 (8’) Pau Bargalló. 1-1- (22’) Llorca. 1-2 (24’) Casas 1-3 (24’) Casas, de falta directa. 1-4 (35’) Casas, de penal. 1-5 (42’) Mendes, de penal. 2-5 (48’) Joseph.ÀRBITRES:David Godia i Alberto Gómez. Blava a Alabart i a Llorca.

REUS 6 ALCOI 1

REUS LA FIRA:Ballart, Salvat, Bancells, Torra i Àlex Rodríguez –equip inicial–; Marín i Casanovas.PAS ALCOI:Grau, Martí, Llisà, Baieli i Roca –equip inicial–; Oruste i Aránez.GOLS:1-0 (16’) Marín. 2-0 (25’) Torra. 3-0 (30’) Bancells. 4-0 (35’) Bancells, de penal. 5-0 (37’) Rodríguez. 5-1 (37’) Baieli, de penal. 6-1 (41’) Rodríguez, de falta directa.ÀRBITRES:Marc Solé i Antonio Gómez. Blaves a Baieli (2).

El babyNoia, amb set jugadors de menys de 24 anys, ahir va fer saltar la banca en la primera semifinal de la final a quatre de la lliga catalana al pavelló de Les Comes d’Igualada i hi van batre el Barça Lassa (2-5), el màxim favorit. Els sadurninencs es jugaran avui el títol contra del Reus La Fira (a les 16.00 h per l’Esport 3), que va fer la feina amb solvència contra l’Alcoi i que defensa el títol conquerit l’any passat en el mateix escenari.

Martí Casas va ser la punta de llança d’un Noia desacomplexat que va saber gestionar l’obligació dels blaugrana i l’efecte post mundial i que va estar inspirat en la bola aturada: dos gols de penal, un de directa i un altre en el rebuig d’una directa. Martí Casas va fer tres gols i va tornar a ser el botxí blaugrana després d’haver-se esplaiat –4 gols– també amb el Vic, l’any passat en l’Ok Lliga. El jove porter Martí Zapater, que va aturar dues directes, també mereix una menció especial. El Barça no va poder alinear ahir el seu davanter Pablo Álvarez, amb un cop en el colze. El seu lloc el va ocupar el jove del segon equip Àlex Joseph. El conjunt d’Edu Castro va començar les hostilitats de seguida. Una blava a Llorca va provocar una falta directa. Pau Bargalló no la va transformar. En la superioritat, però, ell mateix va batre el porter del Noia amb un tret de pala (8’). Els de Pere Varias van disposar d’un penal (20’) però Egurrola va endevinar la intenció de Llorca. El Noia va perseverar i Llorca va rematar una bola penjada per Aragonès i va empatar el partit (1-1) en el minut 22. La rebel·lió es va accentuar quan faltava poc per al descans. Alabart va veure la blava i Martí Casas va marcar l’1-2 en el rebuig de la directa que ell mateix va llançar. La desena falta d’equip del Barça encara va desencadenar més el festival del Noia. Martí Casas, amb un doble ganxo, va batre Egurrola (1-3) en la directa. El mateix Casas va signar, en el segon temps i de penal, el seu tercer gol (1-4). En ple festival, Zapater va aturar a Ordóñez la directa arran de la desena d’equip del Noia (37’). L’angolès Humberto Mendes va obrir encara més la ferida marcant de penal 1-5 (43’). Aleix Joseph va coronar un bon contraatac dels d’Edu Castro (48’) però el peix ja estava venut.

La pólvora del Reus

En la segona semifinal, el Reus La Fira va complir. El primer temps va ser igualat i van arribar al descans amb un avantatge mínim gràcies a un gol de Marín. Els gols de Torra i Bancells en el tram inicial del segon temps, però, van desfer les il·lusions dels alcoians. Els de Jordi Garcia van exhibir la pólvora i l’encert relatiu a bola aturada, amb un gol de penal en tres intents –0/2 de Casanovas, que també té dret a fallar-ne–i un altre de falta directa de dues de llançades.

Primer cop junts en la final

El Noia jugarà avui la seva quarta final en tretze edicions de la lliga catalana. Va ser campió contra el Piera en la primera edició el curs 1989/1990 i va perdre contra el Voltregà (1990/1991) i l’Igualada (1998/1999). El Reus, per la seva banda, va ser campió per primer cop l’any passat, també a les Comes contra el Moritz Vendrell en la seva primera final.