Internacional

Il·lusió i ambició de campió

Hoquei sobre patins. El Reus Deportiu s’enfronta a l’amfitrió de la copa Continental (21 h), el Viareggio, en una complicada semifinal. Per primera vegada es jugarà una final a quatre

La copa Continental és un dels títols més complicats de guanyar ja que només hi aspiraven els campions de la lliga europea i de la CERS. En aquesta edició ha canviat el format i es disputa una final a quatre entre els finalistes de les competicions. El Reus Deportiu, com a campió de la lliga europea, es presenta amb ganes d’aixecar el trofeu per segona vegada. Va guanyar l’únic títol de la copa Continental en una final a partit únic contra el Mataró (4-1). Anteriorment havia jugat tres edicions però les va perdre a doble partit contra el Barça (1983/84 i 2003/04) i el Liceo (2002/03).

El Reus es trobarà en la semifinal amb el Viareggió italià, que és l’amfitrió i va ser el subcampió de la CERS. L’altra semifinal la jugaran dos equips portuguesos, el Benfica –campió de la CERS– i l’Oliverirense, que té quatre catalans a les seves files: Jordi Bargalló, Jepi Selva, Xevi Puigbí i Jordi Burgaya.

L’entrenador del Reus, Jordi Garcia, creu que la seva semifinal serà la més complicada ja que el Viareggio juga a casa i s’ha reforçat força –destaca l’arribada del portuguès Reinaldo Ventura–. Jordi Garcia explica que arriben a la final a quatre amb molta ambició i ganes, i amb una tònica positiva després de la seva victòria a la pista del Voltregà en l’inici de l’OK Lliga. El tècnic reusenc diu que només estan concentrats en la semifinal contra els italians i que han d’anar pas a pas, però reconeix que els fa molta il·lusió guanyar aquest títol. Recorda que ell ja va aixecar el trofeu quan era el capità del Reus, que va conquerir el primer i únic títol que té el club de la copa Continental.

El Viareggio va ser eliminat en la semifinal de la supercopa italiana fa dues setmanes en perdre per un mínim 5-4 en la pròrroga contra el Forte dei Marmi, el futur campió. En l’inici de la lliga italiana va guanyar el primer partit per golejada –a casa contra el Valdagno per 8-1–, i és el primer líder.

JORDI GARCIA

“Arribem al partit amb ambició i ganes, ens fa molta il·lusió guanyar el títol”

JORDI GARCIA

“El Viareggio s’ha reforçat molt i juga a casa. Serà la semifinal més dura”
Semifinals (avui)
Barcelos (POR)-Oliveirense (P.) 18 h
Reus Deportiu-Viareggio (ITA) 21 h
Final (demà)
Els dos guanyadors 20.30 h
Pavelló
Pala Barsacchi de Viareggio (Itàlia)

El títol de l’edició del 2008/09

El Reus Deportiu només ha guanyat una vegada la copa Continental: en l’edició del 2008/09, que es va jugar el 24 de gener del 2010. Els roig-i-negres van derrotar per 4-1 el Mataró en un partit disputat a Sant Sadurní d’Anoia. En aquell equip roig-i-negre hi havia quatre jugadors que tornaran a ser a la pista aquesta tarda: Jordi Garcia –que va aixecar el trofeu–, que ara és el tècnic del Reus; Albert Casanovas, que continua amb els patins, i els germans Mirko i Alessandro Bertolucci, que són al Viareggio, el rival d’avui. Alessandro és l’entrenador i Mirko continua jugant.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)