Internacional

Va a remolc i el títol s’escapa

Copa Continental. El Reus Deportiu va perdre la final contra l’Oliveirense. A cada gol dels roig-i-negres els portuguesos, amb quatre catalans a l’equip, sabien respondre amb un altre

OLIVEIRENSE 7 REUS 4

UD OLIVEIRENSE:Puigbí, Moreira, Bargalló, Souto i Barreiros –equip inicial–; Burgaya, Selva, Araujo i Cancela. No va jugar: Pinho.REUS DEPORTIU:Càndid Ballart, Romà Bancells, Albert Casanovas, Marc Torra i Raúl Marín –equip inicial–; Àlex Rodríguez i Joan Salvat. No van jugar: Joan Escala, Pere Tella i Juan Martilla.GOLS:1-0 (6’) Souto. 1-1 (13’) Casanovas. 2-1 (16’) Selva. 3-1 (23’) Cancela. 4-1 (26’) Barreiros. 4-2 (27’) Casanovas. 5-2 (28’) Souto. 5-3 (33’) Àlex Rodríguez. 6-3 (33’) Moreira. 6-4 (35’) Casanovas, de penal. 7-4 (37’) Moreira.ÀRBITRES:Massimiliano Carmazzi i Alessandro Eccelsi (Itàlia). Targeta blava a Torra.FALTES:8 de l’Oliveirense i 7 del Reus.

No va poder ser. El títol de la copa Continental es va tornar a escapar i el Reus Deportiu, per quarta vegada en la seva història, es va haver de conformar amb haver jugat la final. En aquesta ocasió els roig-i-negres van caure per 7-4 contra l’Oliveirense portuguès, que va aconseguir el seu primer títol en aquesta competició. El Reus va anar a remolc en el joc i en el marcador i a cada gol que marcava, el conjunt portuguès sabia respondre amb un altre immediatament o un parell de minuts després. Els reusencs no van poder repetir el títol que van aconseguir l’any 2009. L’Oliveirense, per la seva banda, va guanyar la copa Continental vint anys després d’haver perdut la seva única final fins ara. Amb el conjunt portuguès van guanyar el títol quatre jugadors catalans: Jordi Bargalló, Jepi Selva, Jordi Burgaya i el porter Xevi Puigbí.

La final es va posar molt aviat a favor de l’Oliveirense, que va marcar el seu primer gol en el minut sis. Els reusencs intentaven empatar però no va ser fins en el minut tretze que Albert Casanovas ho va aconseguir. L’Oliveirense va reaccionar ràpidament –seria la tònica del tot el partit– i Jepi Selva va fer el 2-1 tres minuts després. Una gran ocasió del Reus amb un xut al pal va precedir una targeta blava a Marc Torra i una falta directa que Càndid Ballart va aturar. Vint segons després, però, el gallec Pablo Cancela va fer el 3-1 amb el qual es va arribar al descans.

Primers minuts bojos

La segona part es va iniciar amb els dos equips encertats de cara a gol però els portuguesos en van treure millor profit. En els primers tres minuts es van marcar tres gols, i l’Oliveirense es va situar amb un 5-2 a favor seu. El gol reusenc va ser d’Albert Casanovas des de mig camp. Tot i anar per darrere en el marcador, els homes de Jordi Garcia mai van abaixar els estics i sempre van lluitar, van buscar el gol i la remuntada. Àlex Rodríguez va fer el 5-3, però vint-i-dos segons després els portuguesos van tornar a marcar. Quan faltaven quinze minuts pel final, el Reus va tenir un penal a favor i Albert Casanovas el va aprofitar per fer el seu tercer gol de la nit, el 6-4. Com havia passat durant tot el partit, poc temps després –aquest cop, dos minuts–, l’Oliveirense va tornar a marcar i va situar el 7-4 en el marcador. L’esforç dels reusencs en els darrers minuts no va servir per marcar cap més gol. Raúl Marín va veure una targeta blava a un minut i mig del final i Càndid Ballart va aturar la falta directa. Tot i estar en inferioritat, els roig-i-negres van anar a l’atac, mentre que els portuguesos van assegurar la bola i es va emportar la victòria i el títol.

EL REUS

Per quarta vegada va perdre una final. Només té un títol de la copa Continental

L’OLIVEIRENSE

Fa vint anys havia perdut la primera copa Continental, i ahir la va poder guanyar