Reus referma la seva capitalitat
Copa Intercontinental. El torneig es jugarà al Pavelló Olímpic, i els grans favorits per arribar a la final són el Reus i el Benfica
El Pavelló Olímpic de Reus serà la seu els dies 15 i 16 de desembre per segona vegada en la seva història de la copa Intercontinental, que adopta en aquesta edició un nou format provisional de concentració de quatre equips. La primera vegada es va jugar el 2010 i el Reus va guanyar el seu únic títol en la competició contra el Petroleros argentí i es va convertir en el segon club català rere el Barça –4 títols– que guanyava la competició.
Les dues semifinals d’aquesta singular Intercontinental les jugaran per un costat el campió d’Europa del 2016, el Benfica, i el campió Panamericà d’aquell mateix any, i, per l’altre, el campió europeu del 2017 –el Reus– i el recent campió panamericà d’aquest any, el Concepción argentí. En condicions normals, els dos equips europeus s’haurien de trobar en la final. L’edició del 2015 la va guanyar el Vic, que, tot i ser subcampió europeu, va aprofitar la renúncia del Barça per jugar-la i guanyar-la al seu propi pavelló contra del CA Huracán argentí. El 2016, el Benfica i l’Andes Talleres van tenir un problema de dates.
“Reus és referent mundial en hoquei sobre patins. Aquest nou format farà que els quatre millors equips de món s’enfrontin a la nostra bonica ciutat”, va remarcar l’alcalde Carles Pellicer en la presentació, que es va fer ahir al Pavelló Olímpic. També hi van ser el president de la RFEP Carmelo Paniagua, el regidor d’Esports, Jordi Cervera, i el gerent de Reus Esport i Lleure, Jordi Bros.
La federació internacional (FIRS) va aprovar l’1 d’agost un nou reglament amb el qual es pretén aglutinar en un mateix cap de setmana “del desembre” quatre equips: el campió d’Europa, el d’Amèrica, el d’Àfrica i el campió d’Àsia i el d’Oceania. Aquest model, de moment circumscrit a la categoria masculina però que en un futur aspira a eixamplar-se a la femenina, entraria en vigor l’any vinent. El problema del nou format serà, com sempre, l’econòmic.