Més hoquei

hoquei patins

lliga europea

Volen el sisè, i tercer seguit

Lliga europea femenina. Les noies de Sant Hipòlit defensen el títol, i s’estrenen en la semifinal contra un Benfica que va ser l’últim campió abans que elles guanyessin els dos darrers

Guanyar la tercera lliga europea femenina consecutiva i la sisena de la història és l’objectiu de l’equip femení del CP Voltregà en la final a quatre que es disputa avui i demà al pavelló Fidelidade de Lisboa. El conjunt osonenc tindrà una semifinal molt complicada contra l’amfitrió, l’SL Benfica, que és l’anterior equip que va guanyar el títol –2015–, abans que les noies de Sant Hipòlit guanyessin les dues darreres edicions de manera consecutiva. En l’altra semifinal l’Hostelcur Gijón jugarà contra l’Stuart HC de Massamá, també de Portugal.

El Voltregà és l’equip que més títols de la màxima competició europea de club té en el seu palmarès, amb cinc, mentre que el conjunt asturià en suma quatre i el Benfica en té un. L’Stuart mai ha disputat una final a quatre i en aquesta temporada ha debutat a Europa.

El Benfica i el Voltregà es van veure les cares en la competició europea en l’edició del 2015 i les portugueses van eliminar les catalanes en els quarts de final. Van guanyar a Lisboa per 8-3 i en la tornada a Sant Hipòlit les locals van estar a punt de remuntar, es va arribar a la pròrroga però un gol d’or (6-2) va classificar el Benfica per a la final a quatre i després va ser el campió. De l’equip portuguès que va guanyar aquell títol, encara hi ha sis jugadores i el tècnic a l’equip. Destaca la golejadora Marlene Sousa, que ha fet 53 gols en la lliga femenina de Portugal, i les germanes Rute i Rita Lopes.

En les dues últimes edicions –les que ha guanyat el Voltregà–, el Benfica va caure en els quarts contra el Generali Palau l’any 2016, mentre que en l’edició passada va arribar a la final a quatre i el Gijón el va eliminar amb un gol d’or en la semifinal. El conjunt portuguès és l’actual campió de copa i de lliga de Portugal i acaba d’iniciar la segona fase de la lliga portuguesa, en què compta els seus partits per victòries.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)