Internacional

L’eficàcia dels campions

Hoquei sobre patins. Els jugadors catalans tornen a ser decisius en un títol internacional de la selecció espanyola, que va tombar Portugal en la final europea de la Corunya

ESPANYA 6 PORTUGAL 3

ESPANYA:Sergi Fernández, Alabart, Lamas, Adroher, Bargalló –cinc inicial–, Malián, Roca, Casanovas, Font i Marín.PORTUGAL:Girao, Rafael, Alves, Nunes, Rodrigues –cinc inicial–, Henriques, Oliveira, Costa, Pinto i Magalhaes.GOLS:0-1 (3’) Alves. 1-1 (6’) Adroher. 2-1 (8’) Font. 3-1 (21’) Lamas. 4-1 (32’) Alabart. 5-1 (34’) Bargalló. 5-2 (37’) Rodrigues, falta directa. 6-2 (41’) Font. 6-3 (48’) RodriguesÀRBITRES:Sillecchia i Ferrani (Itàlia). Targetes blaves a Font i Bargalló.

La selecció espanyola, amb nou catalans, va aixecar, ahir, el títol europeu d’hoquei sobre patins a Riazor (la Corunya) després de golejar en la final Portugal, en un partit que es va trencar en la segona part, després d’uns primers 25 minuts amb més domini dels portuguesos. És el 17è títol de la selecció espanyola, actual campiona del món, que se situa a quatre de Portugal en el palmarès.

En la final, els portuguesos van començar millor. De fet, van sortir en tromba i en tota la primera part van xutar gairebé el doble de vegades que el combinat espanyol. Amb Gonçalo Alves i Helder Nunes comandant les operacions, els defensors del títol del 2016 no només es va situar més bé sobre el parquet, sinó que es va avançar en el resultat. Alves va trencar la defensa espanyola com si fos un gruyère i va clavar la bola a l’escaire quan no s’havien jugat ni tres minuts. Poc després, Rodrigues va estar a punt de fer el 0-2 i, després d’una altra ocasió de Nunes, Adroher va desviar un xut de Lamas per fer l’empat. Amb tot, els portuguesos van continuar a la seva assetjant Sergi Fernández, que va veure com Alves enviava la pilota al pal després del rebot en un penal quan aquest tenia la porta pràcticament buida. La fortuna somreia a l’equip de Domínguez, ja que, poc després, Ferran Font, només de sortir a la pista, rematava espectacularment a gol un contraatac. El partit, a banda de ser una final, era espectacular. Amb el marcador en contra, els portuguesos van continuar buscant el gol. Van gaudir d’una superioritat, per exclusió de Font, i Rafael va agafar el relleu amb jugades de mèrit, que el pal i Fernández, esplèndid, van rebutjar. Per reblar el clau de l’efectivitat, Lamas, abans del descans, va fer el 3-1, completant un contraatac de llibre.

En la segona part, l’equip espanyol va saber jugar perfectament amb el marcador. Va tenir més el control contra un rival amb urgències que va abusar dels xuts llunyans d’Alves, i va ser absolutament letal en pràcticament totes les jugades de perill amb Alabart, Bargalló i Font com a jugadors més brillants d’un equip que va saber patir quan tocava i rematar l’enemic just quan calia. Rodrigues, que jugarà en el Barça aquesta temporada, va exhibir el seu olfacte golejador i amb dos gols es va confirmar com a principal canoner de l’europeu.

El bronze va ser per a Itàlia, que va guanyar 5-2 França i Andorra va acabar sisena, en perdre contra Suïssa (3-5).