OK Lliga

El Noia enlluerna

Hoquei sobre patins. Físicament pletòric i amb gol, l’equip de Varias és la sensació a l’OK Lliga i a Europa

L’estat de forma excepcional del Noia Freixenet és el fruit de la progressió d’un equip que combina el talent, el ritme, la rotació i la solidaritat amb l’esforç defensiu i que, ara sí, lluita decididament en tots els fronts després d’haver pecat de certes fases d’inexperiència i d’irregularitat. “Hi ha vegades en què els partits necessiten un punt de calma, els he de dir als meus jugadors”, confessava fa algunes setmanes el tècnic, Pere Varias, abans d’un compromís europeu. El Noia ha madurat i ha guanyat els cinc últims partits de l’OK Lliga i és a només un punt del Liceo, el segon, al qual ha retallat sis punts en dues jornades que l’han reintroduït en la lluita pel subcampionat al costat dels gallecs i del Reus Miró. A més, ha eixugat la diferència de gols després de perdre a Riazor (6-1), no fos cas que tots dos conjunts empatessin a punts al final. També la té favorable amb el Reus, quart amb els mateixos punts. El Noia s’ha mostrat inflexible a l’Ateneu i només ha cedit dos empats, contra el Lleida i el Barça. L’estat de gràcia i el moment físic han quedat remarcats en els dos últims partits a casa. El 7-2 contra el Monza de la lliga europea que va segellar el passaport per als quarts va ser tota una exhibició i el 7-1 estratosfèric contra el Liceo, només tres dies més tard, un exercici de videoteca que referma el projecte. Varias va utilitzar els seus dos porters en els dos partits –Xus contra el Monza i Zapater (21 anys) contra el Liceo– i, a més, va saber contrarestar l’absència de l’angolès Humberto (26 anys), sancionat a Europa i baixa en la lliga –demà jugarà– perquè acabava de quedar campió d’Àfrica.

Llorca, molt fi

És una evidència que el davanter cedit pel Barça ha fet un pas endavant i que amb només 21 anys és un referent. En els últims cinc partits de lliga ha fet onze gols, amb una sèrie de 3/6 en directes i 1/1 en penals. En el duel europeu, va fer dos gols. Incansable, ha esclatat en el segon any al club, assumint responsabilitats. De la mateixa manera, el pes de Sergi Aragonès (22 anys) en el grup és cada cop més evident, però el gran èxit, malgrat els repunts individuals, és la sinergia entre joventut i experiència –Edu (37), Costa (32), Esteller (31), Xus (29)– i la gestió del tècnic, Pere Varias

EL PROTAGONISTA

El rendiment és el fruit d’un procés que va començar fa tres anys i ara som més madurs. Hem interioritzat conceptes

LA DADA

El nostre objectiu és arribar als últims minuts sempre vius. Anem al Palau per vèncer, tot i que el Barça és favorit
Pere Varias
Tenim talent i som intensos. Duem els partits al límit. El 4-4 a la pista del Benfica quan perdíem 4-1 i l’empat a Reus van ser punts d’inflexió
5
triomfs
seguits acumula el Noia en la lliga i set victòries dels últims vuit partits en totes les competicions

Barça-Noia, per donar i vendre

El Noia tindrà una nova revàlida al Palau demà (16 h) en la lliga. L’equip de Varias és el que més ha neguitejat els blaugrana en els últims temps. El Barça té la lliga a la butxaca i defensarà la seva condició d’invicte. El dissabte posterior, tots dos equips es tornaran a trobar a l’Ateneu en l’anada dels quarts de la lliga europea. “El partit de lliga pot tenir incidència posterior en els europeus”, remarca Varias, que té clar que aniran a totes: “Sortirem a guanyar, tot i que el Barça és el favorit perquè és el millor equip del món.” A Europa, el Noia va titubejar amb una derrota a casa contra el Benfica i, sobretot, amb un 4-0 en contra a Monza en un partit pèssim. Però va superar el Montreux en els dos duels, va celebrar un empat grandiós a Lisboa i va apallissar els italians certificant la classificació.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)