OK Lliga

Marc Gual anuncia la seva retirada i seguirà vinculat al Barça fent de delegat

Hoquei sobre patins.

Marc Gual, el cervell del Barça Lassa els últims vuit anys, ha anunciat aquest migdia que penja als patins als 38 anys posant fi a una etapa prolífica d’èxits en què destaquen quatre lligues europees –una amb el Reus i tres amb el Barça–i en la qual ha guanyat 26 títols en vuit temporades amb la samarreta blaugrana, amb set OK Lligues i 5 copes. El jugador seguirà vinculat al club en qualitat de delegat del primer equip substituint Ramon Peralta, que ha fet aquesta funció els últims quatre anys. “Ha arribat el moment de dir adéu i no és fàcil. Però crec que és un bon moment per baixar dels patins, començar una etapa i tenir una nova il·lusió com és seguir vinculat al primer equip i poder demostrar tot el que porto a dins i aportar el màxim a cadascú de vosaltres. És un orgull acabar la meva carrera aquí”, ha sentenciat Gual adreçant-se a tota la plantilla, que ha estat present en l’acte.”He estat més de vint anys com a professional. Molts entrenaments, molts partits, moltes derrotes, que també se n’aprèn, però sobretot em quedo amb molts records, tant al Barça com al Reus i el Noia i el Liceo, que també hi vaig jugar una temporada. He tingut molts companys que han passat a ser amics i això m’ho emporto per tota la vida”, ha dit el jugador, que ha reivindicat la seva condició de sadurninenc i del Noia, s’ha mostrat molt agraït al Reus i ha reivindicat que el Barça “és el millor club del món.”

El comiat institucional s’ha escenificat amb una roda de premsa en què hi han estat presents els directius Albert Soler i Josep Ramon Vidal-Abarca, que li han agraït l’esforç i la dedicació i el fet que hagi pensat també en el club al prendre la decisió, i el mànager esportiu de la secció Toni Miró. Dissabte, per tant, Gual es podrà acomiadar com cal de l’afició al Palau precisament contra el Reus (18 h). “El destí m’ha jugat una bona passada”, ha recalcat el jugador, que s’ha emocionat quan ha agraït l’esforç de la seva família “per complir el somni” de ser jugador professional. A més l’equip rebrà el trofeu de l’OK Lliga, la sisena consecutiva, una ocasió immillorable per retre homenatge al jugador format al Noia, un dels bressols d’aquest esport a Catalunya.

Gual va arribar al Barça el 2011 precedit d’una fama acreditada tant al Reus com l’any que va estar al Liceo (2009-2010) i ha justificat plenament el seu fitxatge exhibint-se com un mig molt complet en la creació i de gran vàlua també en defensa. Competitiu, ha estat bàsic i gairebé sempre titular, tant amb Gaby Cairo, com amb Ricard Muñoz i en la darrera etapa amb Edu Castro. Amb 38 anys fets però amb un nivell encara de joc i físic altíssim com ha demostrat aquesta temporada, Gual ha rebutjat algunes ofertes –una del Lleida, per exemple– per estabilitzar el seu futur després d’una decisió “molt meditada des de fa temps.”

Batejat per tècnics i excompanys al Reus com “el que en sap més”, Gual va ser escollit MVP de la lliga en la temporada 2009-2010 quan va jugar al Liceo en la primera edició que es va lliurar el guardó. Va repetir l’any següent quan va ser un dels grans artífexs de la lliga històrica que va obtenir el Reus. En aquesta segona ocasió, però, va compartir l’MVP amb el seu company d’equip al llavors Tecnol Reus Guillem Trabal. Amb l’equip roig-i-negre, el curs 2008-2009 va guanyar la lliga europea. Amb la selecció espanyola ha guanyat cinc mundials i quatre europeus.

Encara que no està confirmat oficialment, ni tampoc desmentit, tot fa indicar que el seu substitut serà el jove portuguès de 25 anys del Porto Hélder Nunes, amb un perfil creatiu i també golejador i que és un fix en la selecció portuguesa.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)