Més hoquei

El Reus i el Barça, a la final

Hoquei sobre patins. Els reusencs vencen en la semifinal de la supercopa el campió, el Liceo, i els blaugrana, l’Igualada, l’amfitrió

El Reus Deportiu Miró i el Barça jugaran avui la final de la supercopa d’Espanya (20.15 h) al pavelló de les Comes d’Igualada. Els roig-i-negres van eliminar en la semifinal el campió, el Liceo, per 4-2, mentre que els blaugrana van superar per 3-1 l’Igualada Rigat, l’amfitrió.

El Reus va superar el Liceo en un partit ben plantejat defensivament i en què el porter Càndid Ballart va tenir una bona actuació. Àlex Rodríguez va inaugurar el marcador en la primera meitat i en la segona va fer el 2-0, i Joan Salvat, el 3-0. Els gallecs van reaccionar, però Marc Julià va fer el 4-1 de falta directa i pràcticament va sentenciar el partit.

El Barça va patir per derrotar l’Igualada i va haver de remuntar un gol en contra en els últims deu minuts. Els igualadins van fer una bona defensa i es van avançar a onze minuts del final del partit amb un gol de Tety Vives. Hélder Nunes va empatar tot seguit, i en els dos últims minuts Pablo Álvarez va fer dos gols, el segon de falta directa, i va classificar els blaugrana.

El Reus i el Barça es van trobar en l’última final la temporada 2013/14, amb victòria dels blaugrana. L’última final en què van ser presents els roig-i-negre va ser l’any 2016 i la van perdre contra el Liceo, mentre que el seu últim títol de la supercopa data del 2006. El Barça va perdre la final l’any passat i va guanyar l’últim dels seus deu títols la temporada 2017/18.

4
REUS DEPORTIU MIRÓ:
Ballart, Salvat, Bancells, Julià i Àlex Rodríguez –inicial–; Giménez, Del Río, Rafael, Nájera i Xavier Fernández.
2
DEPORTIVO LICEO:
Carles Grau, Torres, Marc Grau, Platero, Roberto di Benedetto –inicial–, Bruno di Benedetto, Bridge, Oruste, Ciocale i Martín Rodríguez.
GOLS:
1-0 (12’) Àlex Rodríguez. 2-0 (28’) Àlex Rodríguez. 3-0 (37’) Salvat. 3-1 (39’) Platero. 4-1 (41’) Julià, de falta directa. 4-2 (46’) Oruste.
ÀRBITRES:
S. Mayor i J. Sánchez. Van mostrar targeta blava a Oruste i Salvat.
FALTES:
13 del Reus i 18 del Liceo.
3
BARÇA:
Sergi Fernández, Pascual, Álvarez, Panadero i Alabart –inicial–; Roca, Nunes, João Rodrigues, González i Egurrola.
1
IGUALADA RIGAT:
Deitg, Pla, Baliu, Tety Vives i Mendez –inicial–; Riba, Palau, Yeste, Bars i Del Valle.
GOLS:
0-1 (39’) Tety Vives. 1-1 (42’) Nunes. 2-1 (49’) Álvarez. 3-1 (50’) Álvarez, de falta directa.