OK Lliga

Paueti i Vicente són ‘the best’

OK Lliga. El petit dels Bargalló i la portera vallesana lideren el rànquing mundial elaborat pel portal especialitzat ‘Rinkhockey.net’, que situa el Barça i el Palau com a millors clubs del món

El sadurninenc Pau Bargalló, amb 2.860 punts, i la portera de Santa Perpètua de Mogoda del Generali Palau Laura Vicente, amb 2.876, encapçalen el rànquing de millors jugadors del món que ha elaborat el portal especialitzat Rinkhockey.net prenent com a base les actuacions individuals i els resultats col·lectius dels últims cincs anys, tant pel que fa a equips com a seleccions. La llista constata el potencial de l’hoquei sobre patins català, amb cinc jugadors i cinc jugadores entre els deu millors –de fet, les quatre primeres–, i la força de la plantilla del Barça, que copa els sis primers llocs, amb João Rodrigues i Ignacio Alabart al podi; Helder Nunes, quart; Matías Pascual, situat cinquè, i Nil Roca, sisè. Els altre catalans són els blaugrana Sergi Fernández (8è) i Sergi Panadero (9è) i el porter del Porto Xavi Malián (10è). En noies, el Palau, vigent campió d’Europa, domina, amb Berta Busquets, segona, i Laura Puigdueta, tercera, al davant d’Anna Casaramona (Martinelia Manlleu). L’altre jugadora totèmica del Manlleu, Maria Díez, és sisena. Mariona Colomer (Palau) és onzena.

En el rànquing per equips, el Barça mana amb 2.772 punts, al davant del Porto (2.766), l’Sporting (2.699), el Benfica (2.644) i el Liceo (2.643). En femení, el Palau acumula 2.867 punts i supera el Benfica (2.708) i el Gijón (2.646). El Manlleu és setè.

Bargalló es va lluir dissabte contra el Voltregà amb quatre gols –n’ha fet catorze en onze partits– i és un dels jugadors més imprescindibles en els esquemes d’Edu Castro.

L’equip, de fet, l’ha trobat a faltar sempre que s’ha lesionat per la seva capacitat per fer jugar la resta. No en va acredita onze assistències. Vicente, la millor portera del món –vigent campiona de la lliga europea, d’Europa i del món–, és imprescindible tant al Palau com a la selecció espanyola.

Avui hi ha partit

El Barça rep avui el Parlem Calafell, que fa pocs dies va anunciar el fitxatge del davanter mataroní procedent del Forte dei Marmi Martí Casas, avui al Palau (20 h) en la tretzena jornada de l’OK Lliga. Tots dos arriben engrescats. Els blaugrana van apallissar el Voltregà (10-0) i van sumar el 13/13. El conjunt de Ferran López, per la seva banda, va corroborar el seu bon moment –cinquè i amb el bitllet de copa segellat– amb un triomf a Alcoi (1-4).

LA DADA

Els sis primers jugadors són blaugrana i les tres primeres, de l’equip vallesà
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)