Lliga Europea

El Generali Palau venç el Benfica i jugarà la final contra el Gijón, l’amfitrió

ACTUALITZACIÓ. El Generali Palau, el vigent campió, ha sabut picar pedra i ha derrotat avui a Gijón el Benfica (3-2) en la primera semifinal de la lliga europea. Jugarà demà (18 h) la seva tercera final seguida contra el Telecable Gijón, l’amfitrió –cinc títols a les vitrines–, que ha derrotat el Cerdanyola Feníe Energía (4-0) amb autoritat. L’equip vallesà ha jugat la seva primera final quatre. L’equip d’Ivan Sanz ha tingut una feinada i ha hagut de remuntar un gol advers davant d’un conjunt amb una portera internacional, Maria Vieira, molt inspirada. El Benfica s’ha mostrat com un equip perillós en el contraatac que també ha donat prou feina a Laura Vicente, sobretot en la segona part.

L’equip vallesà ha sortit a buscar el Benfica de manera literal amb una pressió angoixant sobre la sortida de bola o a mitja pista que l’ha obnubilat i no l’ha deixat jugar. Aina Florenza ha posat a prova en diverses ocasions la portera rival –sobretot en una acció al 4’–, tot i que al Palau li ha faltat, d’entrada una mica més de calma en el quatre contra quatre i li ha sobrat precipitació. Busquets ha enviat la bola al ferro (8’). Florenza ha tingut una doble ocasió dins del quadre davant d’un rival molt ben tancat, conscient de les seves limitacions (11’). Fontdeglòria, sola, també ha pogut marcar però Vieira s’estava reivindicant sota els pals. No obstant això, el Benfica, mitjançant la seva millor jugadora, Marlene Sousa, ha marcat en la seva primera arribada aprofitant un desajust defensiu del conjunt català (0-1 en l’11’). L’equip de Lisboa ha avisat de nou en una acció excel·lent que ha servit una passada perfecta a Santos, que ha rematat al lateral de la xarxa. Figueiredo, al segon pal, ha tornat a fer perill (18’) en un altre contraatac gairebé mortal de les portugueses. Al davant, al conjunt d’Ivan Sanz cada cop li costava més arribar amb perill, fins que en el 20’, Puigdueta, aixecant i picant en una transició ràpida ha obert la llauna (1-1). Colomer ha estat punt de fer el segon.

El Palau ha sortit endollat en el segon temps i ha generat ocasions, però també li ha tocat patir. La golejadora Silva, sola i després d’un retall, ha tingut el segon del Benfica a l’estic (4’). Laura Vicente, espectacular, ha reaccionat i ha evitat el gol. El Palau s’ha avançat per fi amb un gol de Mariona Colomer, que ha entrat fins a la cuina, en el minut 35 (2-1). Cata Flores ha fet lluir Vicente en una rèplica instantània i ha donat a entendre que amb un mon per davant el partit no estava de bon tros resolt. El Benfica, de fet, s’hi ha regirat del tot amb un gol de Santos (2-2 en el 37’) que ha desviat la bola amb criteri dins del quadre i cada cop semblava més perillós. El partit ha entrat en una fase d’intercanvi de cops amb Laura Vicente providencial. El Palau ha sentenciat amb un gol de Busquets, que ha rematat el rebuig en una acció de contraatac de Puigdueta (3-2 en el 43’). El conjunt vallesà ha gestionat bé els últims minuts amb atacs llargs, tot i que el Benfica, abocat en atac, ha intimidat amb tres ocasions prou clares en els últims segons.

El Cerdanyola, vençut

En la segona semifinal, Andrés Colaiani, el tècnic del Cerdanyola, s’ha vist obligat a demanar temps mort ben aviat (5’) perquè el Gijón estava arribant amb massa facilitat. Surós, sota els pals, ja havia fet tres intervencions de mèrit. El Cerdanyola ha allargat les possessions i ha frenat l’ímpetu de les locals. En el 15’, però, Piquero ha desviat un tret exterior de Rebeca González i ha marcat l’1-0. Xicota (20’) ha tingut l’ocasió més clara del Cerdanyola sola davant d’Hidalgo, però ha enviat la bola a fora. Sara Lolo ha clavat el 2-0 a l’inici del segon temps. La golejadora Sara Roces, al segon pal, en un contraatac, ha fet el 3-0 i ha deixat el partit coll avall pel Gijón. El 4-0 de Carrera ha deixat el partit sentenciat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)