Lliga Europea

Un repte que s’ha de gaudir

Lliga europea. Les dues capitanes del Generali Palau, Berta Busquets i Laura Puigdueta, creien que era molt difícil revalidar el títol, però confiaven en l’equip i el cos tècnic

Guanyar el segon títol de la lliga europea i fer-ho a la pista de l’amfitrió i en gran mesura favorit, el Telecable Gijón, va ser un gran repte per al Generali Palau. Les dues capitanes de l’equip, Berta Busquets i Laura Puigdueta, van reconèixer que pensaven que era molt difícil revalidar el títol, però també van dir que havien treballat molt i que confiaven en l’equip. “Estem molt contentes, pensàvem que no podríem superar el de l’any passat. Guanyar a casa de l’equip contra qui jugues va ser un repte i fins i tot va ser xulo”, va explicar Berta Busquets, mentre que la seva companya Laura Puigdueta va afirmar: “Al final sempre somies i mai perds l’ambició de tenir ganes d’aconseguir-ho. L’any passat va ser una fita històrica, i ara l’any següent tornar-ho a fer era difícil de creure. Hi crèiem perquè teníem ganes de guanyar, però era molt difícil.”

El títol va arribar contra el Telecable Gijón, que aquesta temporada havia guanyat el Palau en els dos partits de lliga, i la final va ser a la pista del conjunt asturià i davant els seus aficionats. Busquets va comentar del rival en la final: “Som dos equips que ens coneixem molt i hem jugat molts cops. Crec que vam preparar molt bé aquest partit i sabíem quins punts forts tenia el Gijón, i penso que ho van saber fer molt bé.” Puigdueta va destacar que els va costar molt ser campiones en aquesta final a quatre: “És un títol molt treballat perquè feia molt temps que hi treballàvem i perquè ens va costar molt tant un partit com l’altre. Eren dos partits molt diferents, però tots dos molt complicats.”

Dos títols amb dos tècnics

Els dos títols de la lliga europea del Palau han arribat en dos anys consecutius i amb dos entrenadors diferents a la banqueta que ocupaven per primera temporada. Iván Jaquierz va ser l’entrenador del títol del curs 2020/21 i Iván Sanz ha estat el tècnic de l’actual. Les capitanes Laura Puigdueta i Berta Busquets van destacar la capacitat per adaptar-se els uns als altres. Puigdueta va comentar: “Crec que ha sigut fàcil en el sentit que els dos entrenadors són de bon nivell i això ha fet que nosaltres també ens adaptéssim més ràpid, però sí que és veritat que el grup ha estat molt disposat a treballar i a aprendre coses noves. Tothom ha fet tots els possibles i s’ha creat un grup, tant de jugadores com de cos tècnic, molt bo i entre tots s’ha aconseguit.” Busquets va afegir: “Tant les jugadores com el cos tècnic hem fet un esforç molt gros perquè això funcionés. Ens sentim còmodes amb l’Ivan i el model de joc que proposa, i ell també s’ha adaptat a les jugadores que hi havia.” Sense temps per descansar, el Palau afronta a partir de dijous al matí els quarts de final de la copa.

Copa d’Europa / Lliga europea
2006/07 Biesca Gijón
2007/08 CP Voltregà
2008/09 Biesca Gijón
2009/10 Biesca Gijón
2010/11 CP Voltregà
2011/12 Biesca Gijón
2012/13 CP Voltregà
2013/14 CP Alcorcón
2014/15 SL Benfica
2015/16 CP Voltregà
2016/17 CP Voltregà
2017/18 Telecable Gijón
2018/19 CP Voltregà
2019/20 No es va jugar
2020/21 Generali Palau
2021/22 Generali Palau

Tercer equip amb més títols i més finals

En les setze edicions que s’han jugat de la lliga europea, abans anomenada copa d’Europa, el Palau és el tercer equip que ha guanyat més títols, amb dos, i també el tercer que ha disputat més finals, amb tres. Les vallesanes van ser finalistes l’any 2019, en què van perdre contra el Voltregà. Només superen el Palau el CP Voltregà, que ha guanyat sis títols en les vuit finals que ha jugat, i el Gijón, que té cinc títols en el seu palmarès –va ser el primer campió–, i també ha disputat vuit finals.

Capitania compartida des de la formació de l’equip

En la final a quatre de la lliga europea es va poder veure com Berta Busquets portava el braçalet de capitana del Palau en la semifinal i Laura Puigdueta en la final, i totes dues van recollir juntes el trofeu de campiones. Aquesta capitania compartida prové de l’inici de l’equip, quan es van ajuntar els equips femenins del Caldes i el Palau. Berta Busquets explica la doble capitania: “En aquell moment érem la Laura i jo, i vam dir de seguir així. Jo soc capitana de local i la Laura de visitant. Ha quedat així i ens ha anat molt bé.” Normalment no porten el braçalet al braç perquè la Berta Busquets diu que els molesta, però en la final a quatre els el van fer posar, i en la semifinal el va portar ella perquè l’equip va fer de local, i en la final la Laura perquè eren el visitant.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)