Mundial

Espanya remunta un 2-0 i derrota Portugal (2-3) en una gran segona part

Espanya, la vigent campiona del mon, s’ha hagut d’arromangar avui contra Portugal aixecant un 2-0 al descans i ha guanyat per 2-3 gràcies a un segon temps excels ple de força, pressió i determinació. El triomf li permet assegurar-se el primer lloc final del Grup A passi el que passi demà en la tercera i darrera jornada de la fase, en la qual s’enfrontarà a França (18 h). Espanya jugarà els quarts de final contra la pitjor classificada del grup B, que probablement serà Colòmbia. La primera posició permetrà al conjunt de Ricard Muñoz evitar fins a una hipotètica final al millor equip del grup B, en el qual l’Argentina –subcampiona a Barcelona 2019– és la gran favorita. La nota negativa ha estat la lesió d’Anna Casaramona. S’ha fet mal en el primer temps i no ha pogut jugar en el segon. En el primer partit de la jornada del grup A, Xile ha apallissat França (9-1).

La diabòlica Marlene Sousa (Benfica) ha fet anar de bòlit la defensa del conjunt estatal en la primera part. Primer ha assistit Sofia Moncóvio, que ha entrat pel centre de l’atac i ha clavat l’1-0 (3’). En el 22’, ha aixecat i picat per darrera de la porteria i ha celebrat un gran gol (2-0) que ha encès els llums d’alarma. A més, els àrbitres han anul·lat un gol a Portugal en una primer part en què la portera lusitana Claudia Vicente, arrecerada en un defensa eficient, s’ha mostrat ferma.

Les dones de Ricard Muñoz han pressionat de valent en el segon temps i no han parat de generat perill. Roces ha tingut el gol després d’una gran acció de Puigdueta, molt activa per darrera de la porteria, però Vicente s’ha fet gegantina quan ja semblava batuda a terra (30’). En plena voràgine atacant i després que Busquets reclamés gol no concedit al primer pal , Roces ha reduït diferències (2-1 en el 36’), Florenza, autosuficient, ha robat la bola a la tanca amb voracitat, ha recollit el rebuig al seu primer intent i ha empatat (2-2 en el 39’). Portugal, esbravat, estava contra les cordes. La intensitat de l’equip estatal l’estava desballestant. Florenza, letal, ha fet el 2-3 remenant les cireres dins del quadre (2-3 en el 42’). A 4:32 del final, però, Portugal ha disposat d’una falta directa –blava a Marta Piquero–llançada per Maria Severino però la gran Laura Vicente ha reclamat la seva quota d’incidència i ha malbarat l’acció.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)