Europeu

Espanya tomba Itàlia en els penals i jugarà la final contra Portugal

La selecció espanyola ha resistit les fuetades de la perillosa Itàlia, que s’ha avançat tres cops i ha forçat la pròrroga a 46 segons del final, i s’ha plantat a la final de l’europeu de Sant Sadurní en la tanda de penals en un exercici de supervivència i de persistència: 4-4 i 3-0 en una tanda immaculada. Els gols del conjunt estatal els han fet Pau Bargalló, Sergi Aragonès, Marc Grau i Davide Gavioli en pròpia porta, mentre que Andrea Malagoli (3) i Giulio Cocco han marcat pels transalpins. En els penals, han marcat Carballeira, Aragonès i Barros, els tres que han llançat.

L’equip de Guillem Cabestany, amb nou catalans i un gallec, jugarà demà dissabte la final contra Portugal (21.45 h), que s’ha desfet de França en la primera semifinal per 5-2 en un partit frenètic en el primer temps i ensopit en el segon, en el qual ja no hi ha hagut gols. Els gols dels lusitans els han fet Alves (2), que ha signat un 2/3 en faltes directes, Telmo Pinto, Souto i Rafa. Per part francesa han marcat Rémi i Carlo di Benedetto. Els gals han fallat dos penals i una directa en el segon temps i s’han esbravat. Portugal, vigent subcampiona del mon, ha demostrat que té més equip i millor porteria, amb Henriques sota els pals. França ha dominat el joc en algunes fases del primer període, però li ha faltat pólvora.

Una feinada

Espanya, per la seva banda, ha arrencat prou bé. Duent el pes del partit i generant en bones triangulacions. Marc Julià, sol, ha enviat la bola alta quan estava tot sol davant de Gnata, ben assistit per Marc Grau. Però una passada horitzontal dolenta de Martí Casas ha penalitzat a l’equip de Guillem Cabestany. Malagoli ha robat i ha superat Carles Grau (0-1 en el 10’). L’alegria italiana ha durat 15 segons. Faccin ha travat el patí de Pau Bargalló ben innecessàriament. Esbroncada lògica del seu tècnic, Alessandro Bertolucci. Blava i falta directa. El propi Bargalló, amb un doble ganxo, ha batut Gnata (1-1). Una blava a Carballeira per donar un presumpte cop d’estic al nas a Compagno –no ha quedat massa clar si ha estat ell o Marc Grau–, que ha hagut de marxar sagnant, ha provocat una altra directa. Cocco no ha marcat però ha afusellat Grau amb un tret exterior en la superioritat (1-2). Mitja part.

L’equip estatal ha seguit perseverant mentre Itàlia segui nedant i amagant la bola amb criteri. Compagno, per cert, ha pogut seguit jugant. Aragonès, que aquests dies ja havia exhibit el seu bon estat de forma, ha rescatat Espanya a 8:58 del final amb un xut creuat i ras de cullera. El seu cinquè gol en el campionat. Espanya tenia 9 faltes i Itàlia en duia 8. Itàlia s’ha avançat per tercera vegada a 5:49 del final (2-3) en un altre acció de contraatac molt ben culminada per Malagoli, però Espanya ha replicat en l’acció posterior –set segons més tard– amb una rematada de Grau al segon pal assistit per Bargalló. A 4:14, Espanya s’ha posat per primer cop per davant quan Roca ha provat de centrar i Gavioli ha tocar enganyant el seu porter (4-3). Res no estava fet. Espanya ha comés la desena a 3:02. Malagoli ha llançat la directa a un sol toc a fora i, en el rebuig, Carles Grau ha fet una aturada sensacional aixecat el peu que ha valgut part d’una final. A 2:05 del final Itàlia ha comès la desena. Gnata ha salvat la genialitat del mestre Bargalló en la directa. Espanya ha pecat d’inexperiència no ha sabut refredar el partit. Malagoli, un jugadoràs, ha forçat la pròrroga a 46 segons del final empenyent en el segon pal un servei de Cocco. Com passa sovint, el temps afegit tan sols ha allargat la incertesa i s’ha arribat als penals en què l’equip de Cabestany ha estat superior.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)