Europeu

El guió que ja estava escrit

Europeu. Espanya supera Alemanya i s’enfronta avui a Itàlia en la segona semifinal. Portugal i França es disputaran l’altra plaça de finalista en el campionat a l’Ateneu de Sant Sadurní

Espanya 5 Alemanya 0

ESPANYA:Carles Grua, Pau Bargalló, Martí Casas, Roca i Barroso –equip inicial–; Carballeira, Julià, Pujadas i Aragonès.ALEMANYA:Fynn Hilbertz, Kohler, Strieder, Karschau i Borkei –equip inicial–; Haas, Rath, Heinrichs i Nils Hilbertz.GOLS:1-0 (3’) Casas. 2-0 (12’) Carballeira. 3-0 (15’) Aragonès. 4-0 (32’) Aragonès, de penal. 5-0 (45’) Pujadas.ÀRBITRES:K. Wilson i P. Silva.FALTES:5 d’Espanya i 6 d’Alemanya.

Els quatre grans de l’hoquei sobre patins continental van complir les previsions i van certificar ahir el seu bitllet per jugar avui a l’Ateneu Olímpic de Sant Sadurní d’Anoia les semifinals del campionat d’Europa. Els quatre membres del grup B lluitaran per la cinquena plaça. Espanya va fer els deures contra Alemanya i jugarà avui (21 h, per Esport 3) la segona semifinal contra Itàlia, que es va desfer de la selecció andorrana per 4-1 –Gavioli, Cocco, Antonioni i Cinquini, mentre que el gol d’Andorra (1-1 en el 26’) el va fer nil Dilmé. Dimecres, en el darrer partit de la fase de grups, Espanya va derrotar Itàlia per 4-7 i Portugal es va desfer de França per 3-1 en dos duels exempts de la transcendència dels que s’escenificaran avui.

La primera semifinal la jugaran França, que va eliminar Suïssa per un clar 5-0 –Bruno di Benedetto (3), Herman i Da Costa– però que va patir un contratemps seriós amb la lesió a l’espatlla de Carlo di Benedetto, una de les seves grans figures, contra Portugal. Els lusitans van apallissar sense contemplacions Anglaterra per un escandalós 15-2 per garantir-se la lluita per les medalles. La selecció anglesa, la ventafocs de l’europeu, tampoc no havia puntuat en la primera fase contra els conjunts menys potents. El màxim golejador del partit va ser el davanter blaugrana João Rodrigues, que va clavar cinc gols.

Poques dificultats

Respecte del partit de la selecció espanyola –formada per nou catalans i un gallec i amb Marc Grau fora de la convocatòria fins ara rotativa–, tot i que els alemanys, que van fer un hoquei absolutament directe, van estar a punt de marcar en el primer minut, va ser un miratge. Martí Casas va obrir la llauna en el minut 3, César Carballeira va marcar des de fora en el que va semblar un intent de passada que va descentrar el porter alemany i Sergi Aragonès va coronar una gran acció personal entrant fins a la cuina (3-0). El primer temps es va acabar amb el 3-0 i ben poques faltes comeses: 1 Espanya i 2 Alemanya. Aragonès, de penal, va establir el 4-0 i Roc Pujadas va marcar el 5-0 definitiu.

29
gols
van marcar ahir les quatre favorites contra els quatre que han quedat fora de les medalles
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)